Πασχαλινά αυγά με Nutella ! | Aspas_recipes

Πασχαλινά αυγά με Nutella !

pasxalina-avga-sokolatas

Είναι εύκολα και πολύ γρήγορα για να τα φτιάξετε με τα παιδάκια σας παρέα και να απολαύσετε !

Δείτε περισσότερες Συνταγές του Πάσχα

pasxalina-avga-sokolatas1

Για τα πασχαλινά αυγά με κέικ σοκολάτας θα χρειαστούμε :

Υλικά για 12 κομμάτια 

 250 γραμμάρια τριμμένο κέικ σοκολάτας* ή μπισκότα σοκολάτας 

200-250 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού nutella ή Μερέντα

pasxalina-avga-sokolatas21

Επικάλυψη 

200 γραμμάρια κουβερτούρα μαύρη  

100 γραμμάρια κουβερτούρα άσπρη 

Ακόμα 

'Αδεια πλαστικά αυγουλάκια kinder 

pasxalina-avga-sokolatas2

Για το κέικ σοκολάτας*

Υλικά 

150 ml  fanta πορτοκαλάδα με ανθρακικό 

100 ml ελαιόλαδο ή αραβοσιτέλαιο

150 γραμμάρια ζάχαρη 

250 γραμμάρια  αλεύρι  που φουσκώνει μόνο του (φαριν απ )

ξύσμα πορτοκαλιού

20-30  γραμμάρια κακάο σε σκόνη (ανάλογα το κακάο )

pasxalina-avga-sokolatas3

Οδηγίες

Για το κέικ 

Στο μπολ του μίξερ βάζουμε την πορτοκαλάδα , το ελαιόλαδο και την  ζάχαρη. Ανακατεύουμε .

Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο.

Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε  .

pasxalina-avga-me-keik

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα πυρέξ ή ταψάκι και ρίχνουμε την ζύμη μας.

pasxalina-avga-me-keik1

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 30  λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας .

Όταν έχει ψηθεί το κέικ αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

pasxalina-avga-me-keik2

Δεν το σκεπάζουμε , θέλουμε να τραβήξει την υγρασία του και να στεγνώσει αρκετά.

pasxalina-avga-sokolatas4

Με τα χέρια μας τρίβουμε το κέικ. Τοποθετούμε σε μπολ και προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθεί η πραλίνα στο κέικ και να έχουμε μια μαλακή ζύμη.

pasxalina-avga-sokolatas5

pasxalina-avga-sokolatas6

pasxalina-avga-sokolatas7

pasxalina-avga-sokolatas8

Βάζουμε μείγμα από το κέικ μας στα κυπελάκια kinder .

Τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα . 

pasxalina-avga-sokolatas9

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη.

Σε μπαιν μαρί λιώνουμε την μαύρη κουβερτούρα.

pasxalina-avga-sokolatas10

Αφαιρούμε τα σοκολατένια αυγά από τα κυπελάκια πολύ εύκολα.

Βουτάμε τα αβγουλάκια μας στην κουβερτούρα και τοποθετούμε σε λαδόκολλα.

pasxalina-avga-sokolatas11

Τα βάζουμε στο ψυγείο ξανά να σφίξει η σοκολάτα.

pasxalina-avga-sokolatas12

pasxalina-avga-sokolatas13

pasxalina-avga-sokolatas14

Λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα σε μπαιν μαρι.

pasxalina-avga-sokolatas15

Κάνουμε σχέδια και γραμμές στολίζοντας τα αυγά μας.

Αφήνουμε και πάλι να κρυώσει η λευκή σοκολάτα.

Τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος με καραμελόχαρτα .

pasxalina-avga-sokolatas16

pasxalina-avga-sokolatas17

pasxalina-avga-sokolatas18

pasxalina-avga-sokolatas19

pasxalina-avga-sokolatas20

pasxalina-avga-sokolatas22

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 



0 comments