Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Υλικά
150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
180 γραμμάρια βούτυρο
150 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
2 μεγάλα ή 3 μικρά αυγά
90 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Οδηγίες
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί μαζί με το βούτυρο.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης και προσθέτουμε το αλεύρι.
Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα μέσα σε ένα στρογγυλό ταψάκι 20 x 20 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20’ ακριβώς.
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, θα έχουμε ένα κέικ που απ’ έξω θα φαίνεται κανονικά ψημένο, αλλά στο εσωτερικό του θα κρατάει ακόμα λίγη από την υγρασία της ζύμης, σαν να μην έχει ψηθεί εντελώς.
Αφήνουμε να κρυώσει για αρκετή ώρα, έτσι ώστε το κέικ να απορροφήσει λίγη ακόμα από την υγρασία του εσωτερικού του και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !
0 comments