1 πακέτο πτιμπερ
3 κουταλάκια του γλυκού κακάο
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο (λιωμένο)
1/2 ποτήρι γάλα
Για την κρέμα
1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής
γάλα όσο αναγράφεται στην συσκευασία
Για την γκανάζ σοκολάτας
200 γραμμάρια κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
150 ml γάλα εβαπορέ(αδιάλυτο)πλήρες
1 κουταλιά σούπας μέλι ή γλυκόζη
Οδηγίες
Θρυμματίζουμε το πακέτο μπισκότων με τα χέρια μας σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ .
Προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο το κακάο και ανακατεύουμε.
Σε ένα μικρό ταψάκι απλώνουμε τη βάση μπισκότων πατώντας το με το χέρι σας.
Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Απλώνουμε την κρέμα στη βάση μπισκότων.
Βάζουμε στο ψυγείο.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, τοποθετούμε στην φωτιά και το φέρνουμε σε σημείο βρασμού.
Ρίχνουμε το γάλα πάνω στην ψιλοκομμένη σοκολάτα προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
Περιχύνουμε και απλώνουμε με σπάτουλα τη γκανάζ πάνω από την παγωμένη κρέμα.
Διακοσμείστε με ξηρούς καρπούς ινδικάρυδο ή τριμμένη σοκολάτα!
πηγή συνταγής mutfaksirlari.com
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments