Το πιο νόστιμο και εύκολο λιόψωμο με ζύμη brioche! Αφράτο και πολύ γευστικό! Ότι πρέπει για πρωινό και για κολατσιό των παιδιών!
Υλικά
Υλικά
370 γρaμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουτάλι τσαγιού αλάτι
8 γραμμάρια ξηρή μαγιά(1 κουταλιά της σούπας)
60 γραμμάρια ελαιόλαδο
140 γραμμάρια μπύρα σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
150 γραμμάρια φέτα
15 – 20 μαύρες ελιές (χωρίς κουκούτσι)
Οδηγίες
Για να ετοιμάσετε αυτό το νόστιμο ψωμί ελιάς, ξεκινήστε κάνοντας τη ζύμη.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι (250 γραμμάρια ), τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά και ανακατεύουμε (χρησιμοποιώντας το γάντζο ).
Ρίχνουμε την μπύρα και ανακατεύουμε, μέχρι να απορροφηθεί. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
(Χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο, αντί για βούτυρο για μια πιο μεσογειακή γεύση). Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, περιμένοντας κάθε ένα να απορροφηθεί, πριν από την προσθήκη ενός άλλου.
Στο τέλος, προσθέστε το υπόλοιπο του αλευριού (120 γραμμάρια ) και ανακατέψτε για 4-5 λεπτά (η ζύμη θα πρέπει να γίνει κολλώδης, οπότε μην προσπαθήσετε να προσθέσετε περισσότερο αλεύρι).
Εάν δεν έχετε το χρόνο να περιμένετε προθερμάνετε το φούρνο σε 50 c κλείστε το και τοποθετήστε το μπολ στο φούρνο.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα και τις ελιές, όπως μια πίτσα.
Με ένα αιχμηρό μαχαίρι κόψτε τη ζύμη σε λωρίδες (περίπου 5 εκατοστά πλάτος). Τοποθετείστε τις λωρίδες την μια πάνω από την άλλη και κομμένα κάθετα σε 7-8 κομμάτια.
Καλύψτε την φόρμα με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε το να φουσκώσει (σε ένα ζεστό μέρος) για περίπου 40 λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι το ψωμί της ελιάς να ροδίσει και να κάνει. κρούστα. Απολαύστε ενώ ακόμα ζεστό!
πηγή από εδώ .mygreekdish.com
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι το ψωμί της ελιάς να ροδίσει και να κάνει. κρούστα. Απολαύστε ενώ ακόμα ζεστό!
πηγή από εδώ .mygreekdish.com
0 comments