Υλικά
1 φαρινάπ 500 γραμμαρίων
1 ποτήρι σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
200 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια ζουμί κομπόστας ροδάκινο
6 κομμάτια ροδάκινο δηλαδή 3 ολόκληρα
1 βανίλια
Λίγη άχνη για το πασπάλισμα
1 πρέζα κανέλα
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη το λάδι την βανίλια το ζουμί κομπλοστας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε την κανέλα ,το ξύσμα και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να απορροφηθεί όλο.
Το μείγμα μας θα είναι αρκετά σφιχτό. Μην το φοβηθείτε. Έτσι πρέπει να είναι.
Κόβουμε τα κομμάτια της κομπόστας ροδάκινο σε μικρά κυβάκια και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Βάζοντας τα κυβάκια ροδάκινου θα μπορούμε πιο εύκολα να το ανακατέψουμε.
Αλείφουμε με λάδι τα τοιχώματα μιας φόρμας για κέικ ή ένα ταψί 35cmΧ21cm και αλευρώνουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα. Στρώνουμε με σπάτουλα ή μαρίζ το μείγμα ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 175οC για 45 περίπου λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 175οC για 45 περίπου λεπτά.
0 comments