Τραγανά και πολύ αφράτα παξιμαδάκια με άρωμα και γεύση γλυκάνισο. Νηστίσιμα , πολύ εύκολα και οικονομικά διπλοφουρνιστά παξιμαδάκια θα γίνουν το τέλειο συνοδευτικό για το καφεδάκι σας ή για το γάλα σας.
Δείτε περισσότερες Νηστίσιμες Συνταγές
Για τα #νηστίσιμα #παξιμαδάκια με #γλυκάνισο θα χρειαστούμε :
Υλικά:
200 γραμμάρια ζάχαρη
220 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
200 ml ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
2 κουταλάκια του γλυκού μπεϊκιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
15 γραμμάρια γλυκάνισο αποξηραμένο πωλείται σε όλα τα σούπερ μάρκετ
700 γραμμάρια αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις
Ακόμα
Σουσάμι
1-2 κουταλιές ζάχαρη
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, την ζάχαρη , τον χυμό ,την σόδα και το μπέικιν.
Ανακατεύουμε καλά με σύρμα χειρός .
Προσθέτουμε το γλυκάνισο και ανακατεύουμε ξανά.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε . Έχουμε μια ζύμη αφράτη . Δεν βάζουμε επιπλέον αλεύρι.
Πάνω σε αλευρωμένο πάγκο χωρίζουμε την ζύμη μας σε 4 ίσα κομμάτια.
Πλένουμε το σουσάμι και το σουρώνουμε πάνω σε μια καθαρή πετσέτα να φύγει η περιττή υγρασία.
Τοποθετούμε το σουσάμι σε ένα πιάτο και προσθέτουμε την ζάχαρη. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν τα 2 υλικά.
Παίρνουμε κάθε κομμάτι ζύμης και δίνουμε σχήμα μπαστουνιού.
Μεταφέρουμε το μπαστούνι στο πιάτο , πατάμε να κολλήσει καλά το σουσάμι πάνω του και τοποθετούμε το σουσαμένιο μπαστούνι σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα άλλα 3 κομμάτια ζύμης .
Χαράζουμε με πριονωτό μαχαίρι σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 30 λεπτά (τόσο χρόνο χρειάζονται στον δικό μου φούρνο ) μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα ωραίο χρυσοκίτρινο χρώμα.
Η υφή τους σε αυτό το στάδιο μοιάζει σαν καλοψημένο κέικ (είναι μαλακά αλλά ψημένα μέχρι το κέντρο τους).
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν (αν κρυώσουν εντελώς δεν θα κόβονται-θα σπάνε ) και κόβουμε πάνω σε ξύλο κοπής (με πριονωτό μαχαίρι ψωμιού) .
Τοποθετούμε τα παξιμαδάκια μας στο ταψί ξαπλωτά .
Τα απλώνουμε γυρίζοντας τα πλάγια στο ταψί (με την κομμένη πλευρά να ακουμπάει το ταψί) και τα ψήνουμε στους 170*C στον αέρα για άλλα 20-30 λεπτά (μέχρι να φρυγανιστούν).
Διατηρούμε τα παξιμαδάκια μας τραγανά και αφράτα σε μεταλλικό κουτί με καπάκι για 1 μήνα .
Συνοδεύουν τέλεια τον καφέ !!!
0 comments