Υλικά
230 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
85 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
45 γραμμάρια κορν φλαόυρ
Ακόμα
200 γρaμμάρια κουβερτούρα
καρύδια ψιλοκομμένα
Δείτε ακόμα Μπισκοτάκια πεταλάκια
Ξεκινάμε αφαιρώντας το βούτυρο από το ψυγείο πολύ ώρα πριν το χρησιμοποιήσουμε, ακόμα και 2 ώρες πριν .
Με το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα (6 με 8 λεπτά ).
Προσθέτουμε τη βανίλια και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ μαζί πάνω από το μείγμα βουτύρου και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο μείγμα .
Τοποθετούμε την ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ ( μύτη ) σε σχήμα αστεριού.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και κόβουμε σε σχήματα που θέλουμε .
Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
Αφήνουμε για λίγα λεπτά στο ταψί να κρυώσουν λίγο πριν τα μεταφέρουμε στην πιατέλα μας.
Μόλις κρυώσουν βυθίζουμε τα μπισκότα μας σε λιωμένη σοκολάτα, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα καρύδια και έτοιμα.
Καλή Επιτυχία και καλή απόλαυση !!!
0 comments