Δείτε ακόμα Κουραμπιέδες ούζου / Κουραμπιέδες θεϊκοί
Για τους κουραμπιέδες με επικάλυψη λευκής σοκολάτας θα χρειαστούμε :
Υλικά για 22 μικρούς κουραμπιέδες
125 γραμμάρια βούτυρο Αγελάδος ή lurpak (να έχει βγει από το ψυγείο 2 ώρες πριν)
50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
225 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
2.5 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ (μισό κουταλάκι του γλυκού )
100 γραμμάρια αμύγδαλα
Για την επικάλυψη
150 γραμμάρια λευκή κουβερτούρα
15 γραμμάρια ηλιέλαιο
50 γραμμάρια αμύγδαλα (καβουρδισμένο και σπασμένο)
Οδηγίες
Αρχικά καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα. Τοποθετούμε τα αμύγδαλα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς αέρα για περίπου 15 λεπτά .
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. (Όσο κρυώνουν τόσο πιο τραγανά γίνονται). Μόλις κρυώσουν τα σπάμε ελαφρά στο multi.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο για περίπου 10 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει. Στην συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για άλλα 10 λεπτά. Αυτό είναι και το σημαντικότερο βήμα για αέρινους κουραμπιέδες!
Προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.
Πλάθουμε σε μπαλάκια 20 γραμμαρίων και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας ένα δάχτυλο απόσταση το ένα απ’ το άλλο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.
Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν πολύ καλά και στη συνέχεια τους ψεκάζουμε με λίγο ανθόνερο.
Σε ένα μπεν μαρί (με το νερό να σιγοβράζει) τοποθετούμε την κουβερτούρα και το ηλιέλαιο και μόλις ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε τα αμύγδαλα.
Προσθέτουμε μέσα στο μπεν μαρί τους κουραμπιέδες και με μια μεγάλη πιρούνα ή δυο μικρότερα πιρούνια γυρίζουμε τους κουραμπιέδες μέσα στη κουβερτούρα, έτσι ώστε να καλυφθούν εντελώς.
Αφαιρούμε και στραγγίζουμε τους κουραμπιέδες καλά (έτσι ώστε με τη βαρύτητα να πέσει η περίσσια κουβερτούρα) και τους τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα.
0 comments