Νόστιμα ατομικά ελαιοψωμάκια αφρός! Μαλακά ψωμάκια γεμιστά με ελιές . Ιδανικά για να τα πάρετε μαζί σας στην δουλειά , για το κολατσιό των παιδιών, για πρωινό γεύμα .
Δείτε περισσότερες Συνταγές για ελαιόψωμα
Για τα αφράτα #ελαιοψωμάκια της μαμάς θα χρειαστούμε :
Υλικά
500 γρ. αλεύρι κίτρινο χωριάτικο
300 γρ. νερό
1 φακελάκι μαγιά
50 γρ. ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Ακόμα
ελιές κομμένες 150 γραμμάρια
Οδηγίες
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό την μαγιά το λάδι την ζάχαρη και το 1/3 του αλευριού.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε 15 με 20 λεπτά να κάνει το μείγμα μας (προζύμι ) φυσαλίδες .
Προσθέτουμε το αλεύρι όλο και το αλάτι .
Ανακατεύουμε και αφήνουμε 15 με 20 λεπτά να κάνει το μείγμα μας (προζύμι ) φυσαλίδες .
Προσθέτουμε το αλεύρι όλο και το αλάτι .
Ζυμώνουμε καλά και χωρίζουμε σε τεμάχια των 100 -120 γραμμαρίων και πλάθουμε σε μπαλάκια. Η ζύμη μας κολλάει στα χέρια.
Τα βουτάμε και από τις δυο πλευρές στο ελαιόλαδο και τα πατάμε με την παλάμη να γίνουν πλακέ.
Αφήνουμε 35 με 40 λεπτά να φουσκώσουν σε ζεστό περιβάλλον και ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!
0 comments