Κουλούρια γεμιστά και λουκανοπιτάκια με μια ζύμη !! | Aspas_recipes

Κουλούρια γεμιστά και λουκανοπιτάκια με μια ζύμη !!

koulouria-gemista-loukanopitakia

Τυροκούρουλα και λουκανοπιτάκια με μια ζύμη. Αφράτα και τόσο νόστιμα για όλες τις ώρες τις ημέρας.

Δείτε περισσότερες Συνταγές για κουλούρια 

koulouria-gemista-loukanopitakia1

Για τα αφράτα λουκανικοπιτάκια και τυροκούλουρα θα χρειαστούμε :

Υλικά για την ζύμη (14 τεμάχια )

250 ml φρέσκο γάλα

100 ml χλιαρό νερό

75 ml ελαιόλαδο

1 αυγό

1 φακελάκια ξηρή μαγιά

1 κουταλάκι του γλυκού  ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού  αλάτι

650 γραμμάρια   περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

koulouria-gemista-loukanopitakia2

Για 
τα τυροπιτάκια 

200 γραμμάρια φέτα +100 γραμμάρια gouda

Για τα λουκανοπιτάκια 

8 μικρά λουκάνικα κοκτέιλ +κέτσαπ 

Επικάλυψη 

Κρόκος αυγού με γάλα +σουσάμι 

Οδηγίες

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ζεστό γάλα , το χλιαρό νερό με την μαγιά και την ζάχαρη.

koulouria-gemista-loukanopitakia3

Προσθέτουμε το λάδι και το αυγό. Ανακατεύουμε.

Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά με το αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Τοποθετούμε την ζύμη σε λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε με καπάκι, ή μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες περίπου.

koulouria-gemista-loukanopitakia4

koulouria-gemista-loukanopitakia5

Πατάμε να ξεφουσκώσει η ζύμη μας  και την χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη .

koulouria-gemista-loukanopitakia6

Για τα λουκανοπιτάκια.

Ανοίγουμε στον πάγκο εργασίας μας την μισή ζύμη μας σε φύλλο ορθογώνιο. 

koulouria-gemista-loukanopitakia7 koulouria-gemista-loukanopitakia8

Κόβουμε σε 8 κομμάτια. 

 koulouria-gemista-loukanopitakia9
koulouria-gemista-loukanopitakia10 

koulouria-gemista-loukanopitakia11

Στην κάθε άκρη τοποθετούμε τα λουκάνικα με το κέτσαπ. Κόβουμε το τελείωμα της άκρης σε λωρίδες. Ρολάρουμε την ζύμη μας και τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

koulouria-gemista-loukanopitakia12

koulouria-gemista-loukanopitakia13

Για τα τυροπιτάκια

Κόβουμε την υπόλοιπη ζύμη μας σε κομμάτια.(5-6)

Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε φύλλο ορθογώνιο. Στην μια άκρη τοποθετούμε την γέμιση και κόβουμε σε λωρίδες την άλλη άκρη του φύλλου.

koulouria-gemista-loukanopitakia14
koulouria-gemista-loukanopitakia15

Κλείνουμε καλά την γέμιση επανοτίζοντας το φύλλο και ρολάρουμε. Ενώνουμε τις 2 άκρες του φύλλου δημιουργώντας ένα κουλούρι γεμιστό.

koulouria-gemista-loukanopitakia16

Αφήνουμε τα πιτάκια μας άλλα 30 λεπτά στο ταψί μας να ξαναφουσκώσουν.

koulouria-gemista-loukanopitakia17

Αλείφουμε με κρόκο αυγού και γάλα , πασπαλίζουμε αν θέλουμε με σουσάμι .

Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα  στους 180 στην μεσαία σχάρα 30-35 λεπτά!!

koulouria-gemista-loukanopitakia18

koulouria-gemista-loukanopitakia20

koulouria-gemista-loukanopitakia21

koulouria-gemista-loukanopitakia22

koulouria-gemista-loukanopitakia23

koulouria-gemista-loukanopitakia24

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments