Πίτες σουβλάκια και σος φέτας! Ιδανικα για μπυρίτσα! | Aspas_recipes

Πίτες σουβλάκια και σος φέτας! Ιδανικα για μπυρίτσα!

pites-gia-souvlakia


Υλικά
160 ml γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
80 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. μαγιά ξηρή
320 γρ. αλεύρι σκληρό
1 κ.σ. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
αλάτι
πιπέρι

 Οδηγίες
Βάζουμε το γάλα, το νερό, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και τη μαγιά σε ένα μπολ, και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
Προσθέτουμε στο μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το θυμάρι.
Ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει απο τα χέρια μας (μπορεί να χρειαστεί να βοηθήσουμε αλευρώνοντας τα χέρια μας).
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ με λίγο λάδι και την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη. Την αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να γίνει διπλάσια σε μέγεθος. Μπορεί να πάρει απο 30 λεπτά έως 1 ½ ώρα ανάλογα με την θερμοκρασία του σπιτιού μας. 
Μόλις το ζυμάρι μας διπλασιαστεί, το κόβουμε σε 6 ίσα κομμάτια.
Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια το κάθε ζυμαράκι με τον πλάστη (διάμετρος 20 εκ).
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς σιγανή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε την κάθε πίτα μας για 1-2 λεπτά απο την κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσαφίσει.
Κόβουμε τις πίτες μας στα 4 και σερβίρουμε με φρεσκοκομμένο θυμάρι και ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε αν χρειαστεί.





Σουβλάκια με σος γιαουρτιού

Υλικά συνταγής

    6 έτοιμα χοιρινά καλαμάκια
    1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
    1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
    ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
    1 κουταλιά ρίγανη
    1/2 κ.σ. θυμάρι
    1/2 κ.σ. δεντρολίβανο
    αλάτι, πιπέρι
    Σως γιαουρτιού με φέτα [βλέπε συνταγή παρακάτω ]

Εκτέλεση συνταγής

    Βάζουμε σε γυάλινο ή πλαστικό σκεύος [όχι μεταλλικό] όλα τα υλικά για τη μαρινάδα, τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα χοιρινά καλαμάκια. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες. Για καλύτερο αποτέλεσμα αφήστε τα να μαριναρισθούν από το προηγούμενο βράδυ, όλη τη νύχτα για να αρωματιστούν.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς στο γκρίλ. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί. Βάζουμε τα χοιρινά σουβλάκια το ένα δίπλα στο άλλο και τα ψήνουμε για 30-40′ στη ψηλότερη θέση του φούρνου, γυρίζοντάς τα συχνά.

    Σερβίρουμε πασπαλίζοντας προαιρετικά τα σουβλάκια με γλυκιά πάπρικα και τα συνοδεύουμε .την απαλή σως γιαουρτιού φέτας και με σαλάτα και πατάτες τηγανιτές ή πίτες για σουβλάκια.






Σως γιαουρτιού με φέτα και άνηθο

Μια συνταγή για μια νόστιμη και δροσερή σως με γιαούρτι, φέτα και άνηθο για dip, να συνοδεύσετε τα πατατάκια σας ή τα ψητά σας ή τα ορεκτικά σας.

Υλικά συνταγής

    1 φλ. τσαγιού γιαούρτι
    1/2 φλ. τσαγιού  τυρί φέτα, θρυμματισμένη
    4 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​άνηθο, ψιλοκομμένο
    2 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
    2 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
    αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Ανακατέψτε  όλα τα υλικά σε ένα μέτριο μπολ, και ανακατέψτε μέχρι να αναμιχθούν πλήρως. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.


πηγή από www.sintayes.gr




0 comments