Είναι Μίνι Hamburger ψωμάκια! Είναι συνταγή για πάρτυ και παιδικά γενέθλια! Είναι εμφανίσιμα και πολύ νόστιμα! Είναι ότι πρέπει για να καταπλήξετε!
Υλικά
- 200 ml γάλα
- 100 ml νερό
- 60 γρ βούτυρο
- περίπου 500 γρ αλεύρι
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (7 γρ)
- 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 αυγά
- σουσάμι για πασπάλισμα
Οδηγίες
- Τοποθετούμε το γάλα, το νερό και το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά τόσο ώστε να λιώσει το βούτυρο, αλλά μην το αφήστε να κάψει γιατί θα μας κάει η μαγιά.
- Ανακατέψτε 100 γρ αλεύρι, μαγιά, αλάτι, ζάχαρη, 1 αυγό και το θερμαινόμενο βούτυρο και το μείγμα του γάλακτος.
- Σταδιακά αρχίσουμε να προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, μέχρι να πάρουμε μια λεία, μαλακή ζύμη.
- Αφήστε το σκεπασμένο μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο .Όταν φουσκώσει το ζυμαράκι μας σχηματίστε μπάλες μεγέθους καρυδιού .
- Τοποθετήστε τις μπάλες σε δύο μεγάλα ταψιά επενδεδυμένα με χαρτί ψησίματος.
- Αλείψτε τα με ελαφρώς χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 30 λεπτά και στη συνέχεια ψήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 200 ° C.
Μπιφτέκια - Burgers
Υλικά
Υλικά
- 700 γρ ανάμεικτο κρέας (δηλαδή αναλογία 1:1 μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο μαϊντανού
- 1 αυγό
- 2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 50 γρ ψίχουλα ψωμιού ή φρυγανιά
Οδηγίες
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά. Πλάθουμε μπιφτέκια σε μικρογραφίες που είναι περίπου 3,5 εκατοστά σε διάμετρο.
- Τα τηγανίζουμε σε λίγο λάδι, και στις δύο πλευρές.
Λίγα περισσότερα πράγματα που πρέπει να έχετε:
κέτσαπ
φέτες κίτρινο τυρί
σάλτσα ταρτάρ
ρόκα
οδοντογλυφίδες
* Θα πρέπει να προετοιμάσουμε το κρέας για τα μπιφτέκια πρώτα. Αφήστε το στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα ψωμάκια. Το Ψυγείο κάνει καλό σε αυτά τα burgers .Αργότερα, τα τηγανίζουμε, ενώ τα ψωμάκια είναι στο φούρνο . Κρατήστε τα σε ένα σκεπασμένο μπολ για να διατηρήσετε ζεστά
* Χρησιμοποιήστε κέτσαπ Heinz.* Αν θέλετε, μπορείτε να κάνετε σπιτική σάλτσα ταρτάρ. Απλά ανακατέψτε μαγιονέζα, γιαούρτι , τριμμένα τουρσιά, αλάτι και πιπέρι.
* Τυρί σε φέτες είναι, επίσης, το πιο βολικό. Μπορείτε να κόψετε κάθε φέτα σε τέσσερα ίσα κομμάτια που ταιριάζουν απόλυτα με το μέγεθος αυτών των burgers. Θα πρέπει να τα βάλετε πάνω από κάθε burger ενώ είναι ακόμα ζεστά από το τηγάνισμα, επειδή θα αρχίσει το τυρί να λιώνει όμορφα.
* Iceberg, μαρούλι θα κάνουν αυτά τα burgers να φαίνονται ακόμα πιο νόστιμα !
πηγή και φώτο από εδώ palachinkablog.com
Καλή Επιτυχία!
Ελάτε και εσείς στις ομάδες μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
και Συνταγές της Άσπας για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments