Είναι ρολό! Είναι με τυριά ! Είναι πρωτότυπο γιατί εξωτερικά είναι με gouda!
Είναι συνταγή για πάρτυ και μπουφέ! Είναι πεντανόστιμο!
Για την κρούστα
250 γρ κομμένο σε φέτες τυρί τυρί γκούντα ή κάτι παρόμοιο)
Γέμιση
150 γρ ζαμπόν
150 γρ αγγούρια τουρσί
250 γρ τυρί κίτρινο
2οο γρ τυρί κρέμα
250 γρ κομμένο σε φέτες τυρί τυρί γκούντα ή κάτι παρόμοιο)
Γέμιση
150 γρ ζαμπόν
150 γρ αγγούρια τουρσί
250 γρ τυρί κίτρινο
2οο γρ τυρί κρέμα
αλατοπίπερο
Οδηγίες:
Για την γέμιση
Με το μικρό τρίφτη τρίβουμε το τυρί, το ζαμπόν και τα τουρσιά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε .
Αφήστε κατά μέρος. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 100 βαθμούς.
Τοποθετείστε σε ένα ταψί χαρτί ψησίματος. Βάλτε το τυρί-gouda έτσι ώστε οι λωρίδες να αλληλεπικαλύπτονται σε όλες τις μεριές (Εικ. 1).
Καλύψτε την επιφάνεια του τυριού με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
Μετά από αυτό, αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, τραβήξτε το φύλλο χαρτιού με το ελαφρά λιωμένο τυρί στην επιφάνεια εργασίας (Σχήμα 2) και βάλτε την γέμιση ομοιόμορφα στο φλοιό τυριών έτσι ώστε η άκρη της μιας πλευράς παραμένει περίπου 1 cm χωρίς γέμιση τυριού (Σχήμα 3). Τυλίξτε το ρολό.
Τυλίξτε το ρολό σε πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες ώστε να σκληρύνει η κρούστα του τυριού ομοιόμορφα.
Με το μικρό τρίφτη τρίβουμε το τυρί, το ζαμπόν και τα τουρσιά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε .
Αφήστε κατά μέρος. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 100 βαθμούς.
Τοποθετείστε σε ένα ταψί χαρτί ψησίματος. Βάλτε το τυρί-gouda έτσι ώστε οι λωρίδες να αλληλεπικαλύπτονται σε όλες τις μεριές (Εικ. 1).
Καλύψτε την επιφάνεια του τυριού με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.
Μετά από αυτό, αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, τραβήξτε το φύλλο χαρτιού με το ελαφρά λιωμένο τυρί στην επιφάνεια εργασίας (Σχήμα 2) και βάλτε την γέμιση ομοιόμορφα στο φλοιό τυριών έτσι ώστε η άκρη της μιας πλευράς παραμένει περίπου 1 cm χωρίς γέμιση τυριού (Σχήμα 3). Τυλίξτε το ρολό.
Τυλίξτε το ρολό σε πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες ώστε να σκληρύνει η κρούστα του τυριού ομοιόμορφα.
πηγή tortelina
Καλή Επιτυχία!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
και Συνταγές της Άσπας για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments