Είναι ένα ιδανικό σνακ για το κολατσιό του παιδιού!
Κρουασανάκια από τα χεράκια σας με αλμυρή γέμιση! Σίγουρα
τα παιδιά θα τα λατρέψουν! Δοκιμάστε τα!
Δείτε ακόμα Νηστίσιμα κρουασανάκια / κρουασανάκια με λάδι
Για τα μίνι αλμυρά κρουασανάκια θα χρειαστούμε :
Υλικά
Για τα
κρουασάν:
• 1 κούπα γάλα χλιαρό
• 30 γραμμάρια νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή
• 1/2 κούπα σπορέλαιο
• 1 αυγό
• 1 κουταλιά ζάχαρη
• 1 κουταλιά αλάτι
• 3-4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κούπα μαργαρίνη (για το άλειμμα)
Για τη
γέμιση:
• 5 – 6 κουταλιές τυρί κρέμα
• 5 -6 κουταλιές ψιλοκομμένη γαλοπούλα καπνιστή
• 1 κουταλιά άνηθο
Οδηγίες
Για τα κρουασάν, διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα, ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και το μισό αλεύρι .
Για τα κρουασάν, διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα, ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και το μισό αλεύρι .
Συμφωνούμε το μείγμα 2 λεπτά στο μίξερ η με τα χέρια μας να γίνει λείο.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακιά, ελαστική.
Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη.
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 2 ώρες, ώσπου να διπλασιαστεί σε
όγκο.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί!
Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί!
Πατάμε την ζύμη με τα χέρια μας να ξεφουσκώσει τ και χωρίζουμε 6 ή 8 μπαλάκια.
Ανοίγουμε το καθένα σε στρογγυλό φύλλο με πάχος 3 χιλ.
Κόβουμε την ζύμη σταυρωτά στα οκτώ.
Σε κάθε όγδοο βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και
τυλίγουμε σε κρουασάν.
Ψήνουμε τα στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις για 15-20 λεπτά μέχρι να
ροδίσουν.
0 comments