Εύκολη τούρτα παγωτό με μπισκότα και ζαχαρούχο!!
Για την βάση
125 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
200 γρ. συμπυκνωμένο γάλα
200 γρ. μπισκότα πτι μπερ
4 κουταλιές της σούπας κακάο
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
125 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
200 γρ. συμπυκνωμένο γάλα
200 γρ. μπισκότα πτι μπερ
4 κουταλιές της σούπας κακάο
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
Για το Παγωτό
250 γρ. κρέμα γάλακτος, φυτική
400 γρ. συμπυκνωμένο γάλα ζαχαρούχο
400 γρ. γάλα εβαπορέ (ή απλό πλήρες γάλα + 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας)
100 γρ γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
Οδηγίες
Σε κατσαρόλι τοποθετούμε το βούτυρο, το συμπυκνωμένο γάλα και το κακάο σε δυνατή θερμοκρασία και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μπισκότα και το κονιάκ. Αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί .
Προσθέστε το συμπυκνωμένο γάλα και
χτυπήστε μέχρι να σχηματιστεί μια κρεμώδες κρέμα .
Τώρα προσθέστε το γάλα εβαπορέ, χτυπήστε και
πάλι και βάλτε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Μετά από δύο ώρες, αφαιρέστε το παγωτό, κάντε ένα ακόμη καλό χτύπημα και
προσθέστε τα θρυμματισμένο μπισκότα σοκολάτας.
Σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμέτρου 27 εκατοστών καλύψτε με αλουμινόχαρτο,
ή πλαστική μεμβράνη κάτω, όπως στη φωτογραφία.
Τοποθετήστε την βάση των
μπισκότων και τοποθετείστε το παγωτό από πάνω.
Αφήστε το στο ψυγείο όλη τη
νύχτα.
Ανοίξτε την φόρμα βγάλτε τον πάτο αφαιρέστε το
αλουμινόχαρτο και βάλτε το κέικ σε μια πιατέλα και γαρνίρετε όπως επιθυμείτε.
0 comments