Υλικά
6 μέτριες πατάτες
2-3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
30 γρ βούτυρο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο
στους 220 ˚ C Βάλτε τις πατάτες σε ένα ξύλο κοπής, με την επίπεδη πλευρά προς
τα κάτω. Ξεκινήστε από το ένα άκρο της πατάτας, κόβοντας σχεδόν σε όλη τη διαδρομή μέσα περίπου
διαστήματα 3 έως 4 mm. Τακτοποιήστε τις πατάτες σε ένα ταψί και τοποθετήστε το
σκόρδο ανάμεσα στις σχισμές. Κόψτε λίγο βούτυρο πάνω από κάθε πατάτα. Στη
συνέχεια περιχύνουμε το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο θαλασσινό αλάτι και
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Ψήστε τις πατάτες για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι οι
πατάτες γίνουν τραγανές και η σάρκα να είναι
μαλακή.
πηγή και φώτο από εδώ seasaltwithfood.com
0 comments