Τσιαπάτα ψωμί (ciabatta)!! | Aspas_recipes

Τσιαπάτα ψωμί (ciabatta)!!

tsiapata-psomi

Πεντανόστιμο ψωμί τσιαπάτα! Μια καταπληκτική συνταγή για τσιαπάτα (ψωμί) που θα τους ξετρελάνει όλους.

Δείτε περισσότερες Συνταγές  για ψωμιά 

tsiapata-psomi1

Για το νόστιμο ψωμί #ciabatta θα χρειαστούμε :

Υλικά

500 γραμμάρια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Κρήτης

350 γραμμάρια χλιαρό νερό

10 γραμμάρια αλάτι

9 γραμμάρια ξηρή μαγιά

30 γραμμάρια Ελαιόλαδο 

tsiapata-psomi2

Οδηγίες

Διαλύουμε πρώτα την ξηρή μαγιά μέσα σε λίγο χλιαρό νερό. 

Ζυμώνουμε στο μίξερ με τον γάντζο όλα τα υλικά εκτός του ελαιόλαδου μέχρι να σχηματιστεί 
ελαστική ζύμη. 

Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή και 
ελαστική ζύμη. 

tsiapata-psomi3

Ξεκουράζουμε τη ζύμη διπλωμένη μέσα σε λεκάνη για τουλάχιστον δύο ώρες, 
ή τοποθετούμε αποβραδίς στο ψυγείο. 

Αναποδογυρίζουμε τη ζύμη σε καλά αλευρωμένο πάγκο, την απλώνουμε ομοιόμορφα, αλευρώνουμε από πάνω και κόβουμε σε 4-6 τεμάχια ή σε 2 μεγάλα σε ορθογώνιο σχήμα χωρίς να τα πλάσουμε. 

Τοποθετούμε τα τεμάχια ζύμης σε ταψί με λαδόκολλα ή σε φόρμα για κέικ χαράζουμε με μαχαίρι την επιφάνεια της ζύμης και τα αφήνουμε σκεπασμένα για 30 λεπτά ακόμα. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240C βαθμούς με αντιστάσεις πάνω-κάτω. 

tsiapata-psomi4

Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία μετά από 10 λεπτά στους 200C βαθμούς και συνεχίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.

tsiapata-psomi5

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments