Πεντανόστιμο ψωμί τσιαπάτα! Μια καταπληκτική συνταγή για τσιαπάτα (ψωμί) που θα τους ξετρελάνει όλους.
Δείτε περισσότερες Συνταγές για ψωμιά
Για το νόστιμο ψωμί #ciabatta θα χρειαστούμε :
Υλικά
500 γραμμάρια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Κρήτης
350 γραμμάρια χλιαρό νερό
10 γραμμάρια αλάτι
9 γραμμάρια ξηρή μαγιά
30 γραμμάρια Ελαιόλαδο
Οδηγίες
Διαλύουμε πρώτα την ξηρή μαγιά μέσα σε λίγο χλιαρό νερό.
Ζυμώνουμε στο μίξερ με τον γάντζο όλα τα υλικά εκτός του ελαιόλαδου μέχρι να σχηματιστεί
ελαστική ζύμη.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή και
ελαστική ζύμη.
Ξεκουράζουμε τη ζύμη διπλωμένη μέσα σε λεκάνη για τουλάχιστον δύο ώρες,
ή τοποθετούμε αποβραδίς στο ψυγείο.
Αναποδογυρίζουμε τη ζύμη σε καλά αλευρωμένο πάγκο, την απλώνουμε ομοιόμορφα, αλευρώνουμε από πάνω και κόβουμε σε 4-6 τεμάχια ή σε 2 μεγάλα σε ορθογώνιο σχήμα χωρίς να τα πλάσουμε.
Τοποθετούμε τα τεμάχια ζύμης σε ταψί με λαδόκολλα ή σε φόρμα για κέικ χαράζουμε με μαχαίρι την επιφάνεια της ζύμης και τα αφήνουμε σκεπασμένα για 30 λεπτά ακόμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240C βαθμούς με αντιστάσεις πάνω-κάτω.
Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία μετά από 10 λεπτά στους 200C βαθμούς και συνεχίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
0 comments