Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
Φέτες γαλοπούλας
τυρί της αρεσκείας σας
Πέστο
ντοματίνια
Φρέσκα φύλλα βασιλικού ( προαιρετικά)
οδηγίες :
1 . ) Ξεπαγώστε τα φύλλα σφολιάτας , σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (
αυτό διαρκεί περίπου 45 λεπτά) .
2 . ) Ξετυλίξτε το φύλλο σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ,
τότε χρησιμοποιήστε ένα κόφτη πίτσα, κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε 36 μικρά
τετράγωνα ( εικονίζεται παρακάτω ) .
3 . ) Ψήστε τα μικρά τετράγωνα σε ένα φύλλο ψησίματος σε προθερμασμένο φούρνο
στους 200* C για 12-14 λεπτά .
4 . ) Όταν ψηθούν και κρυώσουν κόψτε κάθε τετράγωνο ανοιχτό ( οριζόντια )
για να δημιουργήσετε ένα επάνω και το κάτω κομμάτι "ψωμί" σαν ένα
μίνι σάντουιτς .
5 . ) Απλώστε ένα στρώμα πέστο
βασιλικού επάνω στην μια πλευρά του σάντουιτς , στη συνέχεια, προσθέστε μια
φέτα γαλοπούλα και μια φέτα τυρί (εγώ χρησιμοποίησα προβολόνε ) .
6 . ) Τέλος τοποθετείστε στα μίνι σάντουιτς ένα μικρό φύλλο από φρέσκο βασιλικό και μισό ντοματίνι και προσθέστε μια οδοντογλυφίδα για να τα κρατήσει όλα μαζί .
Συμβουλές
Να
είστε βέβαιοι ότι ακολουθείτε τις
οδηγίες της σφολιάτας έτσι ώστε να ξεπαγώσουν σωστά τα φύλλα πριν από τη χρήση ( αυτό
διαρκεί περίπου 45 λεπτά) .
Για να εξοικονομήσετε χρόνο πριν το σερβίρισμα , μπορείτε να τα ψήσετε αρκετές
ώρες ( ή μέχρι 1 ημέρα ) πριν από την πραγματοποίηση των μίνι σάντουιτς .
Στη θέση του φρέσκου φύλλου βασιλικού, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μια
μικρή φέτα αγγουριού μαζί με την ντομάτα, στην κορυφή του σάντουιτς.
0 comments