Κυριακή, 10 Μαρτίου 2013

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΤΕΡΑ EVER!! BERGER- MARGARITA- VENTALIA


ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΤΕΡΑ EVER!!

BERGER- MARGARITA- VENTALIA
Κομμάτια 24 Berger 3 μαργαρίτες και 18 βεντάλιες


Υλικά
½ κούπα ζεστό νερό
2 κούπες ζεστό γάλα
3 κ.σ λιωμένο βούτυρο η μαργαρίνη
1 κ.γ αλάτι
1 ½ κ.γ ζάχαρη
2 ½ κ.σ ξηρή μαγιά (1 ½ φακελάκι περιπου)
5 κούπες αλεύρι




Εκτέλεση
 1.Ζεστενεται το γάλα και το νερό σε θερμοκρασία 40΄c –τόσο που να αντέχει το δάχτυλο σας για 10 δευτερόλεπτα- βάζετε την μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύετε. Αφήνετε περίπου 15’ να αφρίσει.. Ρίχνετε το βούτυρο η την μαργαρίνη και αρχικά τις 2 κούπες αλεύρι. Προσθέτετε κάθε φορά μισή κούπα αλεύρι και ζυμώνετε έως ότου έχετε μια ζύμη μαλακή και ελαστική. Σκεπάζετε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνετε για μισή ώρα να φουσκώσει.
 
2.Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε σε φύλλο και κόβετε σε 4 επιμέρους κομμάτια και κάθε κομμάτι σε 6 μικρότερα όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.
Ζυμώνετε σε στρόγγυλα μπαλάκια και τοποθετείτε σε ταψί που έχετε στρώσει λαδόκολλα (βλέπετε Φώτο) η σε μικρότερα ταψάκια βάζετε από 6-7 κομμάτια σκεπάζετε με πετσέτα και αφήνετε να φουσκώσουν για 2 φορά.



Για τα ψωμάκια βεντάλιας
Κάνουμε όλη την διαδικασία όπως στο στάδιο 1 .  Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο και κόβουμε και εδώ σε 4 κομμάτια μόνο που βάζουμε το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο. Έχουμε έτσι 4 μακριές λωρίδες την μια πάνω στην άλλη και κόβουμε .(βλέπετε Φώτο). Σε φόρμα για μαφινς τοποθετούμε όρθια τα κομμάτια μας , σκεπάζουμε με  πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσουν.

Εφόσον φουσκώσουν για 2 φορά τα ψωμάκια μας  τα αλείφουμε με ένα αυγό αραιωμένο με λίγο νερό και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι άσπρο και μαύρο.

Εδώ τα Berger τα έχουμε αλείψει με αυγό ενώ τις μαργαρίτες και τις βεντάλιες τις ψεκάσαμε με νερό για να κολλήσει το σουσάμι και ψήνουμε για 20-30 στους 180΄αερα (εδώ) η μέχρι να ροδίσουν τα ψωμάκια μας πάνω –κάτω.

Μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο τα αφήνετε σε σχάρα να κρυώσουν σκεπασμένα με πετσέτα αν θέλετε η κρούστα τους από έξω  να είναι μαλακή. Αν τα θέλετε με τραγανή κρούστα αφήστε σε σχάρα ξεσκέπαστα.

Πολλά κομμάτια και πολύ οικονομική ,  χωρίς να μυρίζει μάγια η αυγό!.


ΑΠΛΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΤΕΡΑ EVER ! ! 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο!