Εύκολη γαριδομακαρονάδα της μαμάς! | Aspas_recipes

Εύκολη γαριδομακαρονάδα της μαμάς!

garidomakaronada

Πεντανόστιμη γαριδομακαρονάδα με σπαγγέτι  , ένα άκρως θαλλασινό πιάτο  με άρωμα Ελλάδος .

Δείτε περισσότερες Συνταγές με θαλλασινά 

garidomakaronada1

Για την #γαριδομακαρονάδα με σπαγγετι θα χρειαστούμε : 

Υλικά για 4 άτομα 

500 γραμμάρια Σπαγγέτι 

1 κιλό  γαρίδες

600 ml νερό

2 κρεμμύδιa, ψιλοκομμένa

1 σφηνάκι ούζο (προαιρετικά)

2 σκελίδες σκόρδο

50 ml ελαιόλαδο

2 ντομάτες, ώριμες

10 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

Αλάτι

Πιπέρι

garidomakaronada2

Οδηγίες

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. 

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι.

Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφαιρούμε το κεφάλι και το κέλυφος. 

garidomakaronada3

Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι χαράσσουμε απαλά τη ράχη της γαρίδας από την ουρά προς το κεφάλι για να αφαιρέσουμε το έντερο.

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί 
με το σκόρδο για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τα κεφάλια από τις γαρίδες μαζί με τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τα φύλλα του βασιλικού .
Τώρα μπορούμε να προσθέσουμε το ούζο αν βάλουμε 

 Προσθέτουμε λίγο νερό και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

garidomakaronada4

Δύο-τρια λεπτά πριν να είναι έτοιμα τα ζυμαρικά αφαιρούμε από το τηγάνι τα κεφάλια από τις 
γαρίδες, προσθέτουμε ολόκληρες τις γαρίδες και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας.

Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά μας τα αφαιρούμε από το νερό και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. 
Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.

garidomakaronada5

garidomakaronada6

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments