Εύκολη και οικονομική τούρτα γιαουρτιού με ζελέ και κομπόστα ροδάκινο. Ελαφρύ και πολύ δροσερο γλυκό ιδανικό για τις ζεστές μέρες .
Δείτε περισσότερες Συνταγές με ζελέ
Για την #τούρτα γιαουρτιου με #ζελέ θα χρειαστούμε :
Υλικά για 4-6 άτομα
2 φακελάκια ζελέ με γεύση ή ροδάκινο 2 x 100 γραμμαρίων
400 ml βραστό νερό
200 ml σιρόπι της κονσέρβας
200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό 10 %
1 κομπόστα ροδάκινο 850 γραμμαρίων
Οδηγίες
Σε ένα σουρωτήρι με μπολ σουρώνουμε τα ροδάκινα της κομπόστας και κρατάμε το σιρόπι τους.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ζελέ με το βραστό νερό ,προσθέτουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η σκόνη .
Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει εκτός ψυγείου.
Αλείφουμε την φόρμα περιμετρικά με λίγο λάδι . Τοποθετούμε τα ροδάκινα περιμετρικά σε όλη την φόρμα ,προσθέτουμε το 1/3 της ποσότητας του ζελέ και τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Βγάζουμε το παγωμένο ζελέ ρίχνουμε 1/3 μείγματος ζελέ ακόμα και ξαναπαγώνουμε για 1 ώρα.
Κατόπιν, στην υπόλοιπη ποσότητα του ζελέ ενσωματώνουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας με αυγοδάρτη και το προσθέτουμε επάνω από τα ροδάκινα.
Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. Για να ξεφορμάρουμε το γλυκό, βυθίζουμε το σκεύος σε καυτό νερό για ελάχιστα δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Σερβίρουμε αν θέλουμε με φρέσκα ροδάκινα ή σαντυγί ή λίγο δυόσμο.
Νόστιμο Tip
Μπορούμε να συνδυάσουμε όποια γεύση ζελέ και φρούτα μάς αρέσουν στο συγκεκριμένο γλυκό. Θα βγει εξίσου νόστιμο.
0 comments