Εκλέρ με σαβαγιάρ | Aspas_recipes

Εκλέρ με σαβαγιάρ

eclair-me-savajar2

Εύκολα και πολύ γρήγορα παστάκια με σαβαγιαρ , κρέμα ζαχαροπλαστικής και κουβερτούρα.
Αν δεν έχεις χρόνο για να είσαι μέσα στην κουζίνα και αναζητάς ένα γλυκάκι έτοιμο σε λίγα λεπτά με απλά και οικονομικά υλικά αλλα ταυτόχρονα πεντανόστιμο τότε η παρακάτω συνταγή είναι για σένα .

Δείτε περισσότερες Συνταγές με σαβαγιάρ

eclair-me-savajar1

Για τα παστάκια με σαβαγιάρ θα χρειαστούμε :

Υλικά

1 πακέτο σαβαγιάρ 200 γραμμαρίων

1 κρέμα στιγμής ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια Γιώτης

450 ml γάλα πλήρες για την κρέμα 

60  ml χλιαρό καφέ espresso αραιωμένο με μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό 
 ή 
2 κουταλιές της σούπας Nes cafe  αραιωμένο σε  1 φλιτζάνι ζεστό νερό 

eclair-me-savajar

Για την επικάλυψη 

200 γραμμάρια κουβερτούρα 

2 κουταλιές σούπας λάδι 

Ψιλοτριμμένο καβουρντισμένο αμύγδαλο (προαιρετικά)


eclair-me-savajar3 eclair-me-savajar4

Οδηγίες
 
Στο μπολ του μίξερ και σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε την σκόνη με το γάλα μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα .

eclair-me-savajar5

Τοποθετούμε την κρέμα μας σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.

eclair-me-savajar6

Αν θέλεις βέβαια μπορείς να αντικαταστήσεις την κρέμα στιγμής με  σπιτική  κρέμα ζαχαροπλαστικής που θα φτιάξεις . 

Τοποθετούμε τα σαβαγιάρ στον πάγκο εργασίας μας .

eclair-me-savajar7

Λιώνουμε σε μπαιν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων την κουβερτούρα. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε καλά.

Επιλογή 1 )

Παίρνουμε τα μισά σαβαγιάρ της συσκευασίας και τα τοποθετούμε με την μεριά της ζάχαρης από κάτω σε ένα δίσκο στρωμένο με λαδόκολλα.

eclair-me-savajar8

Καλύπτουμε με κρέμα την επιφάνεια του σαβαγιάρ και τοποθετούμε 1 ακόμα μπισκότο από πάνω  με την επιφάνεια της ζάχαρης από πάνω .

eclair-me-savajar9

Από την πλευρά που τα μπισκότα έχουν ζάχαρη δεν απορροφούν υγρασία, σιρόπι , καφέ κ.τ.λ

Οπότε για να μαλακώσουν τα μπισκότα μας τα βουτάμε από τις 2 πλαϊνές άκρες στιγμιαία στον καφέ .

Βουτάμε  αστραπιαία  και με γρήγορες κοφτές κινήσεις τα παστάκια μας στην κουβερτούρα έτσι ώστε να καλυφθεί η πλευρά του σαβαγιάρ .

eclair-me-savajar10

Τοποθετούμε στην λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με καβουρντισμένο αμύγδαλο όσο ακόμα η κουβερτούρα είναι ρευστή.

eclair-me-savajar11

Αν δεν έχετε εμπειρία στην ζαχαροπλαστική ή ανάλαφρο χέρι όπως λέμε , το πιο πιθανό είναι το μισό παστάκι να βυθιστεί στην κουβερτούρα και το υπόλοιπο στα χέρια σας γι'aυτό καλύτερα επιλέξτε την επιλογή 2 )

eclair-me-savajar12

Επιλογή 2 )

Αρχικά λιώνουμε την κουβερτούρα  και την αφήνουμε να κρυώσει , να γίνει λίγο πιο σφιχτή για να την χρησιμοποιήσει.

Παίρνουμε τα μισά σαβαγιάρ της συσκευασίας και τα τοποθετούμε με την μεριά της ζάχαρης από κάτω σε ένα δίσκο στρωμένο με λαδόκολλα.

eclair-me-savajar13

Βουτάμε ελαφρά και στιγμιαία τα σαβαγιάρ στον καφέ .

Τα στρώνουμε στον δίσκο με λαδόκολλα.

Καλύπτουμε με την κρέμα.

eclair-me-savajar14

Βουτάμε τα υπόλοιπα μπισκότα στον καφέ και τα τοποθετούμε πάνω από την κρέμα.

Με ένα κουταλάκι καλύπτουμε με κουβερτούρα την επιφάνεια του μπισκότου και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο.

eclair-me-savajar15

Τοποθετούμε και διατηρούμε τα παστάκια μας στο ψυγείο.

Μυστικά

Βουτήξτε στιγμιαία τα σαβαγιαρ στον καφέ από την πλευρά του μπισκότου που δεν έχουν ζάχαρη.

Η παραπάνω υγρασία θα έχει σαν αποτέλεσμα να σπάσουν .

Επίσης από την υγρασία του ψυγείου θα μαλακώσουν ακόμα περισσότερο γι' αυτό προσοχή.

eclair-me-savajar16

eclair-me-savajar17

eclair-me-savajar18

Καλή απόλαυση  και καλή επιτυχία!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram


0 comments