Εύκολα και πολύ γρήγορα παστάκια με σαβαγιαρ , κρέμα ζαχαροπλαστικής και κουβερτούρα.
Αν δεν έχεις χρόνο για να είσαι μέσα στην κουζίνα και αναζητάς ένα γλυκάκι έτοιμο σε λίγα λεπτά με απλά και οικονομικά υλικά αλλα ταυτόχρονα πεντανόστιμο τότε η παρακάτω συνταγή είναι για σένα .
Δείτε περισσότερες Συνταγές με σαβαγιάρ
Για τα παστάκια με σαβαγιάρ θα χρειαστούμε :
Υλικά
1 πακέτο σαβαγιάρ 200 γραμμαρίων
1 κρέμα στιγμής ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια Γιώτης
450 ml γάλα πλήρες για την κρέμα
60 ml χλιαρό καφέ espresso αραιωμένο με μισό φλιτζάνι χλιαρό νερό
ή
2 κουταλιές της σούπας Nes cafe αραιωμένο σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
Για την επικάλυψη
200 γραμμάρια κουβερτούρα
2 κουταλιές σούπας λάδι
Ψιλοτριμμένο καβουρντισμένο αμύγδαλο (προαιρετικά)
Οδηγίες
Στο μπολ του μίξερ και σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε την σκόνη με το γάλα μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα .
Τοποθετούμε την κρέμα μας σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.
Αν θέλεις βέβαια μπορείς να αντικαταστήσεις την κρέμα στιγμής με σπιτική κρέμα ζαχαροπλαστικής που θα φτιάξεις .
Τοποθετούμε τα σαβαγιάρ στον πάγκο εργασίας μας .
Λιώνουμε σε μπαιν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων την κουβερτούρα. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε καλά.
Επιλογή 1 )
Παίρνουμε τα μισά σαβαγιάρ της συσκευασίας και τα τοποθετούμε με την μεριά της ζάχαρης από κάτω σε ένα δίσκο στρωμένο με λαδόκολλα.
Καλύπτουμε με κρέμα την επιφάνεια του σαβαγιάρ και τοποθετούμε 1 ακόμα μπισκότο από πάνω με την επιφάνεια της ζάχαρης από πάνω .
Από την πλευρά που τα μπισκότα έχουν ζάχαρη δεν απορροφούν υγρασία, σιρόπι , καφέ κ.τ.λ
Οπότε για να μαλακώσουν τα μπισκότα μας τα βουτάμε από τις 2 πλαϊνές άκρες στιγμιαία στον καφέ .
Βουτάμε αστραπιαία και με γρήγορες κοφτές κινήσεις τα παστάκια μας στην κουβερτούρα έτσι ώστε να καλυφθεί η πλευρά του σαβαγιάρ .
Τοποθετούμε στην λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με καβουρντισμένο αμύγδαλο όσο ακόμα η κουβερτούρα είναι ρευστή.
Αν δεν έχετε εμπειρία στην ζαχαροπλαστική ή ανάλαφρο χέρι όπως λέμε , το πιο πιθανό είναι το μισό παστάκι να βυθιστεί στην κουβερτούρα και το υπόλοιπο στα χέρια σας γι'aυτό καλύτερα επιλέξτε την επιλογή 2 )
Επιλογή 2 )
Αρχικά λιώνουμε την κουβερτούρα και την αφήνουμε να κρυώσει , να γίνει λίγο πιο σφιχτή για να την χρησιμοποιήσει.
Παίρνουμε τα μισά σαβαγιάρ της συσκευασίας και τα τοποθετούμε με την μεριά της ζάχαρης από κάτω σε ένα δίσκο στρωμένο με λαδόκολλα.
Βουτάμε ελαφρά και στιγμιαία τα σαβαγιάρ στον καφέ .
Τα στρώνουμε στον δίσκο με λαδόκολλα.
Καλύπτουμε με την κρέμα.
Βουτάμε τα υπόλοιπα μπισκότα στον καφέ και τα τοποθετούμε πάνω από την κρέμα.
Με ένα κουταλάκι καλύπτουμε με κουβερτούρα την επιφάνεια του μπισκότου και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο.
Τοποθετούμε και διατηρούμε τα παστάκια μας στο ψυγείο.
Μυστικά
Βουτήξτε στιγμιαία τα σαβαγιαρ στον καφέ από την πλευρά του μπισκότου που δεν έχουν ζάχαρη.
Η παραπάνω υγρασία θα έχει σαν αποτέλεσμα να σπάσουν .
Επίσης από την υγρασία του ψυγείου θα μαλακώσουν ακόμα περισσότερο γι' αυτό προσοχή.
0 comments