Τούρτα χριστουγεννιάτικο δεντράκι εύκολη με σφολιάτα και πολύ λίγα υλικά !
Οικονομική , εντυπωσιακή και πολύ νόστιμη για να απολαύσετε αυτές τις άγιες μέρες με τους αγαπημένους σας .
Δείτε περισσότερες Συνταγές για χριστουγεννιάτικα γλυκά
Για την τούρτα Χριστουγέννων θα χρειαστούμε :
Υλικά για την τούρτα
1 πακέτο σφολιάτα 800 γραμμάριων με 2 φύλλα σφολιάτας
250 γραμμάρια τυρί κρέμα
500 γραμμάρια φυτική κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική
Υλικά για την σάλτσα βύσσινα
1 μεγάλο βάζο κομπόστα βύσσινα (800 γραμμαρίων )
1 1/2 κουταλιά σούπας κοφτή κορν φλάουρ
Οδηγίες
Ανοίγουμε και απλώνουμε το κάθε φύλλο σφολιάτας σε μια λαδόκολλα.
Κόβουμε το κάθε φύλλο σφολιάτας δίνοντας σχήμα δέντρου.
Μεταφέρουμε την κάθε λαδόκολλα σε ταψί φούρνου.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας .
Αλείφουμε με κρόκο αυγού + λίγο γάλα κάθε σφολιάτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 20-25 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας.
Μπορούμε να βάλουμε ταυτόχρονα και τα 2 ταψιά να ψήνονται στους 180 βαθμούς στον αέρα , αρκεί στα μισά του χρόνου ψησίματος να ανταλλάξουμε τα ταψιά .
Αφήνουμε τις σφολιάτες να κρυώσουν καλά και ετοιμάζουμε την Σάλτσα βύσσινο
Για την σάλτσα βύσσινο
Τοποθετούμε ένα σουρωτήρι πάνω σε μικρή κατσαρόλα.
Ανοίγουμε την συσκευασία κομπόστα βύσσινο και στραγγίζουμε καλά τα βύσσινα.
Αφήνουμε τα βύσσινα στο σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά.
Ρίχνουμε κορν φλάουρ στον κρύο χυμό βύσσινο και ανακατεύουμε με το σύρμα να διαλυθεί το κορν φλάουρ πριν το βάλουμε στη χαμηλή φωτιά.
Βάζουμε την κατσαρόλα με το χυμό σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα αφήνουμε να πήξει και να δέσει για 2΄-3΄ να γίνει σάλτσα πυκνή.
Αποσύρουμε την σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα στραγγισμένα βύσσινα.
Ανακατεύουμε τα φρούτα μέσα στην σάλτσα.
Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει για 10’ .
Στο μπολ του μίξερ και σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε ανάλαφρη σαντιγί ( η σαντιγί αυτή περιέχει ήδη ζάχαρη).
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμα να ανακατευτούν τα 2 υλικά και να έχουμε μια αφράτη κρέμα.
Παίρνουμε ένα πιάτο σερβιρίσματος ή ένα δίσκο και τοποθετούμε ένα φύλλο σφολιάτας.
Βάζουμε από πάνω το 1/3 μείγμα της κρέμας και την μισή σάλτσα βύσσινα.
Σκεπάζουμε από πάνω με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και καλύπτουμε ελαφρά την επιφάνεια της σφολιάτας με κρέμα.
Καλύπτουμε περιμετρικά γύρω γύρω την τούρτα με την κρέμα και κάνουμε τα χωρίσματα για να βάλουμε τα βύσσινα .
Τοποθετούμε την τούρτα μας για 1 ώρα στο ψυγείο.
Τοποθετούμε τα βύσσινα μαζί με την σάλτσα τους και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο ΄η φουντούκι ή καρύδι ψιλοτριμμένο.
Διατηρούμε την τούρτα στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρουμε .
0 comments