Πιτσάκια αφρός!! | Aspas_recipes

Πιτσάκια αφρός!!

pitsakia-afros
 
Πεντανόστιμα πιτσάκια αφρός με λαχταριστή ζύμη . Δοκιμάστε την και θα ξετρελαθείτε !

Δείτε περισσότερες Συνταγές για πίτσα

pitsakia-afros1

Για τα νόστιμα πιτσάκια αλλιώς θα χρειαστούμε: 

Υλικά για 8 κομμάτια 

1 κουταλιά σούπας ζάχαρη

1 ξηρή μαγιά 7 γραμμάρια

1 ποτήρι ζεστό νερό 220 ml

1 ποτήρι ζεστό γάλα 220 ml

1 Ασπράδι αυγού (τον κρόκο το κρατάμε για να αλείψουμε τα πιτσάκια μαζί με λίγο γάλα )

1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

1 κουταλιά σούπας λάδι

700-730 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Ακόμα

1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο 

pitsakia-afros2

1 γέμιση για 4 κομμάτια 

κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας

350 γραμμάρια gouda ή μοτσαρέλα

100 γραμμάρια γαλοπούλα ή καπνιστή μπριζόλα

πιπεριές πράσινη, κόκκινη

μανιτάρια 

2 γέμιση για τα άλλα 4 κομμάτια 

κέτσαπ

200 γραμμάρια φέτα 

350 γραμμάρια gouda ή μοτσαρέλα

ελιές χωρίς κουκούτσι

πιπεριές 

pitsakia-afros3

Οδηγίες

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα , το νερό, την ζάχαρη, την μαγιά και το ασπράδι αυγού.

pitsakia-afros4

Ανακατεύουμε με σύρμα χειρός. Κατόπιν ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά και ζυμώνουμε με τα χέρια μας. 

pitsakia-afros5

Η ζύμη κολλάει στα χέρια μας .

Αφού σχηματίσουμε μια εύπλαστη ζύμη στο τέλος ρίχνουμε ακόμα  1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο. 

pitsakia-afros6

Ζυμώνουμε ελαφρά,  καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για  30-45 λεπτά ανάλογα την ζέστη που έχουμε στο σπίτι μας.

pitsakia-afros7

Σε αλευρωμένο πάγκο ρίχνουμε την ζύμη μας. 

pitsakia-afros8

Σχηματίζουμε την ζύμη μας σε μπαστούνι .

pitsakia-afros9

Χωρίζουμε σε 8 κομμάτια 90 γραμμαρίων και σε 3 κομμάτια 150 γραμμαρίων. Τα 3 μεγαλύτερα κομμάτια τα χρειαζόμαστε για να κάνουμε τον κόθρο γύρω-γύρω.

pitsakia-afros10

Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης (από τα 8 κομμάτια ) σε φύλλο πασπαλίζοντας ελαφρά με αλεύρι όταν χρειάζεται.(μέγεθος όσο ένα πιατάκι του τσαγιού )

pitsakia-afros11

Τοποθετούμε τα 8 φύλλα ζύμης (των 90 γραμμαρίων ) σε 2 ταψιά κουζίνας στρωμένα με λαδόκολλα.

pitsakia-afros12

Τρυπάμε μένα πιρούνι όλη την επιφάνεια της ζύμης .

pitsakia-afros13

Για να σχηματίσουμε τον κόθρο γύρω από τα πιτάκια  ανοίγουμε ένα κομμάτι ζύμης 150 γραμμαρίων σε μεγάλο λεπτό φύλλο και κόβουμε σε λωρίδες.

pitsakia-afros14

Στοιβάζουμε τις λωρίδες ανά δύο και παίρνοντας δυο διπλές λωρίδες πλέκουμε σε πλεξούδα.

pitsakia-afros15

Αλείφουμε με νεράκι γύρω -γύρω από τα πιτάκια και τοποθετούμε την πλεξούδα που πλέξαμε , κλείνοντας τις άκρες πιέζοντας μεταξύ τους. Έτσι σχηματίζουμε τον κόθρο από τα πιτάκια μας. 

pitsakia-afros16

pitsakia-afros17

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα άλλα δύο κομμάτια ζύμης.(των 150 γραμμαρίων .)

pitsakia-afros18

pitsakia-afros19

Βάζουμε την γέμιση της επιλογής μας. 

pitsakia-afros20

Αλείφουμε τον κόθρο με τον κρόκο αυγού και λίγο λάδι.

pitsakia-afros21

pitsakia-afros22

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 25-30 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας.

pitsakia-afros23

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments