Πεντανόστιμα πιτσάκια αφρός με λαχταριστή ζύμη . Δοκιμάστε την και θα ξετρελαθείτε !
Δείτε περισσότερες Συνταγές για πίτσα
Υλικά για 8 κομμάτια
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 ξηρή μαγιά 7 γραμμάρια
1 ποτήρι ζεστό νερό 220 ml
1 ποτήρι ζεστό γάλα 220 ml
1 Ασπράδι αυγού (τον κρόκο το κρατάμε για να αλείψουμε τα πιτσάκια μαζί με λίγο γάλα )
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλιά σούπας λάδι
700-730 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ακόμα
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 γέμιση για 4 κομμάτια
κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας
350 γραμμάρια gouda ή μοτσαρέλα
100 γραμμάρια γαλοπούλα ή καπνιστή μπριζόλα
πιπεριές πράσινη, κόκκινη
μανιτάρια
2 γέμιση για τα άλλα 4 κομμάτια
κέτσαπ
200 γραμμάρια φέτα
350 γραμμάρια gouda ή μοτσαρέλα
ελιές χωρίς κουκούτσι
πιπεριές
Οδηγίες
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα , το νερό, την ζάχαρη, την μαγιά και το ασπράδι αυγού.
Ανακατεύουμε με σύρμα χειρός. Κατόπιν ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά και ζυμώνουμε με τα χέρια μας.
Η ζύμη κολλάει στα χέρια μας .
Αφού σχηματίσουμε μια εύπλαστη ζύμη στο τέλος ρίχνουμε ακόμα 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο.
Ζυμώνουμε ελαφρά, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για 30-45 λεπτά ανάλογα την ζέστη που έχουμε στο σπίτι μας.
Σε αλευρωμένο πάγκο ρίχνουμε την ζύμη μας.
Σχηματίζουμε την ζύμη μας σε μπαστούνι .
Χωρίζουμε σε 8 κομμάτια 90 γραμμαρίων και σε 3 κομμάτια 150 γραμμαρίων. Τα 3 μεγαλύτερα κομμάτια τα χρειαζόμαστε για να κάνουμε τον κόθρο γύρω-γύρω.
Τοποθετούμε τα 8 φύλλα ζύμης (των 90 γραμμαρίων ) σε 2 ταψιά κουζίνας στρωμένα με λαδόκολλα.
Τρυπάμε μένα πιρούνι όλη την επιφάνεια της ζύμης .
Για να σχηματίσουμε τον κόθρο γύρω από τα πιτάκια ανοίγουμε ένα κομμάτι ζύμης 150 γραμμαρίων σε μεγάλο λεπτό φύλλο και κόβουμε σε λωρίδες.
Στοιβάζουμε τις λωρίδες ανά δύο και παίρνοντας δυο διπλές λωρίδες πλέκουμε σε πλεξούδα.
Αλείφουμε με νεράκι γύρω -γύρω από τα πιτάκια και τοποθετούμε την πλεξούδα που πλέξαμε , κλείνοντας τις άκρες πιέζοντας μεταξύ τους. Έτσι σχηματίζουμε τον κόθρο από τα πιτάκια μας.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα άλλα δύο κομμάτια ζύμης.(των 150 γραμμαρίων .)
Αλείφουμε τον κόθρο με τον κρόκο αυγού και λίγο λάδι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 25-30 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments