Κορμός Σοκολάτας (χωρίς αλεύρι )! | Aspas_recipes

Κορμός Σοκολάτας (χωρίς αλεύρι )!

kormos-sokolatas-me-kastana

Πολύ νόστιμος κορμός ,με ελαφρύ παντεσπάνι , αφράτη κρέμα και μους σοκολάτας για επικάλυψη !!Θα εκπλαγείτε με το γεγονός πως η συνταγή δεν περιέχει αλεύρι και σίγουρα 
θα ενθουσιαστείτε με την γεύση του !!

Δείτε περισσότερες συνταγές για Κορμό σοκολάτας 

kormos-sokolatas-me-kastana1

Για τον νόστιμο #κορμό σοκολάτας θα χρειαστούμε :

Υλικά για το παντεσπάνι 

6 μεγάλα αυγά

150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη

50 γραμμάρια σκόνη κακάο κοσκινισμένο

½ κουταλάκι του γλυκού κανέλλα

½ κουταλάκι του γλυκού  αλάτι

Ξύσμα μισού πορτοκαλιού 

(η συνταγή δεν περιέχει αλεύρι )

Για τη γέμιση

225 ml κρέμα γάλακτος κρύα με υψηλά λιπαρά

250 γραμμάρια  κάστανο σε πουρέ

Για το γλάσο σοκολάτας - Μους

240 ml κρέμα γάλακτος

120 γραμμάρια κουβερτούρα

kormos-sokolatas-me-kastana2

Οδηγίες

Ξεκινάμε την συνταγή μας ετοιμάζοντας πρώτα την επικάλυψη .

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί καλά και πριν φτάσει σε σημείο βρασμού αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.

Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί  για 2-3 λεπτά και ανακατεύουμε πολύ καλά .

kormos-sokolatas-me-kastana3

Τοποθετούμε το γλάσο σοκολάτας στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί ή σοκολάτα.

kormos-sokolatas-me-kastana4

Αφήνουμε το γλάσο σοκολάτας στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε .

kormos-sokolatas-me-kastana5

Για το παντεσπάνι 

Αρχικά σπάμε τα αυγά και ξεχωρίζουμε κρόκους με ασπράδια.

Στο μπολ του μίξερ και σε δυνατή ταχύτητα αναμειγνύουμε την ζάχαρη με τους κρόκους τόσο ώστε να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα μας.

Προσθέτουμε την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Το μείγμα μας έχει μετατραπεί σε μια πολύ αφράτη κρέμα .

kormos-sokolatas-me-kastana6

Προσθέτουμε το κοσκινισμένο κακάο και ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω για να μην χάσουμε τον όγκο του μείγματος (να μην ξεφουσκώσει το μείγμα των κρόκων ).

kormos-sokolatas-me-kastana7

Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μαρέγκα.

kormos-sokolatas-me-kastana8

Ενσωματώνουμε την μαρέγκα κουταλιά - κουταλιά στο σοκολατένιο μείγμα μας.

Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί της κουζίνας μας.

kormos-sokolatas-me-kastana9

Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του ταψιού με το σοκολατένιο παντεσπάνι μας και στρώνουμε ομοιόμορφα την ζύμη μας με σπάτουλα σιλικόνης .

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για περίπου 30 λεπτά .

kormos-sokolatas-me-kastana10

Όταν το παντεσπάνι μας ψηθεί αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε το ταψί για 5 λεπτά να σταθεί πάνω στον πάγκο εργασίας μας.

kormos-sokolatas-me-kastana11

Τυλίγουμε το ρόλο μας εύκολα ακολουθώντας την εξής διαδικασία :

Πάνω στον πάγκο μας βάζουμε μια καθαρή πετσέτα και πάνω από την πετσέτα μια λαδόκολλα.

kormos-sokolatas-me-kastana12

Πασπαλίζουμε τη λαδόκολλα με ζάχαρη άχνη .

kormos-sokolatas-me-kastana13

Πιάνουμε τις άκρες τις λαδόκολλας με το ψημένο παντεσπάνι και το τοποθετούμε ανάποδα πάνω στην λαδόκολλα με την άχνη.

Έτσι η καλή πλευρά του παντεσπανιού να είναι πάνω στην λαδόκολλα με την άχνη 

Έχουμε τώρα :Πετσέτα - λαδόκολλα με άχνη και από πάνω το παντεσπάνι με την λαδόκολλα που ψήθηκε να μας κοιτάει .

kormos-sokolatas-me-kastana14

Ξεκολλάμε προσεκτικά την λαδόκολλα ,πασπαλίζουμε ελαφρά λίγο άχνη ,βάζουμε καθαρή λαδόκολλα από πάνω και πιάνοντας τις 2 λαδόκολλες μαζί ξαναγυρνάμε άλλη μια φορά το παντεσπάνι μας στην αρχική του θέση .

kormos-sokolatas-me-kastana15

Έχουμε τώρα : Πετσέτα -λαδόκολλα -παντεσπάνι λαδόκολλα.

kormos-sokolatas-me-kastana16

kormos-sokolatas-me-kastana17

kormos-sokolatas-me-kastana18

Με την βοήθεια της πετσέτας και τις 2 λαδόκολλες ανάμεσα τυλίγουμε το παντεσπάνι σφιχτά σε ρολό και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 30 λεπτά περίπου.

kormos-sokolatas-me-kastana19

Ετοιμάζουμε την γέμιση 

Στο μπολ του μίξερ και σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.

kormos-sokolatas-me-kastana20

Προσθέτουμε το πουρέ κάστανο και χτυπάμε λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθει το μείγμα και να έχουμε μια αφράτη κρέμα.

kormos-sokolatas-me-kastana21

Βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο , ξετυλίγουμε προσεκτικά αφαιρούμε την πάνω λαδόκολλα και την πετσέτα και στρώνουμε την κρέμα μας σε όλη την επιφάνεια από το παντεσπάνι μας.

kormos-sokolatas-me-kastana22

Με την βοήθεια της λαδόκολλας που αφήσαμε από κάτω τυλίγουμε ξανά σε ρολό.

Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την Μους σοκολάτας.

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το παγωμένο γλάσο σοκολάτας .

Χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα το σοκολατένιο μείγμα μας και μόλις δούμε ότι έχει αρχίσει να αφρατεύει και να γίνετε μια αεράτη κρέμα σταματάμε το χτύπημα.

kormos-sokolatas-me-kastana23

Βγάζουμε το ρολό ,αφαιρούμε την λαδόκολλα και τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος .

Κόβουμε ένα κομμάτι από το παντεσπάνι μας διαγώνια αν θέλουμε το δώσουμε το σχήμα δέντρου  - κορμού .

kormos-sokolatas-me-kastana24

Τοποθετούμε λίγη μους σοκολάτας που φτιάξαμε στο κομμάτι που κόψαμε και κολλάμε το δεύτερο μικρότερο  κομμάτι στο πλαϊνό μέρος του κορμού.

kormos-sokolatas-me-kastana25

Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κορμού με την μους σοκολάτας και κάνουμε σχέδια με ένα πιρούνι.

kormos-sokolatas-me-kastana26

Διακοσμούμε αν θέλουμε  με τρίμματα σοκολάτας .

Τοποθετούμε τον κορμό στο ψυγείο.

Πριν σερβίρουμε να θέλουμε πασπαλίζουμε ελαφρά με ζάχαρη άχνη . Κόβουμε σε κομμάτια - φέτες και σερβίρουμε .

kormos-sokolatas-me-kastana27

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments