Σάρδέλα ή γαύρος φιλέτο στον φούρνο σαν τηγανιτό! | Aspas_recipes

Σάρδέλα ή γαύρος φιλέτο στον φούρνο σαν τηγανιτό!

sardela-gavros-ston-fourno

Γρήγορη και σχετικά εύκολη συνταγή για όσους αγαπάνε τα ψαράκια. Καθαρίζουμε τον γαύρο ή την σαρδέλα, αλευρώνουμε  και βάζουμε στον φούρνο. Μέχρι να ετοιμάσουμε την χωριάτικη σαλάτα και τα ουζάκια το ψαράκι θα είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε. 

Δείτε περισσότερες Συνταγές για ψάρια-θαλασσινά 

sardela-gavros-ston-fourno1

Για τα ψαράκια φιλέτο θα χρειαστούμε :

Υλικά

1 κιλό γαύρο ή σαρδέλα

1 ποτήρι αλεύρι

1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό ή χοντρό 

Αλάτι κατά βούληση -περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού 

ελαιόλαδο

λεμονάκι για το σερβίρισμα

sardela-gavros-ston-fourno2

Οδηγίες

Πλένουμε πολύ καλά τα ψαράκια μας. Καθαρίζουμε τα κεφάλια και τα εντόσθια των ψαριών.

Κοιτάμε αν υπάρχουν λέπια και τα καθαρίζουμε και αυτά .

sardela-gavros-ston-fourno3

Με ένα μαχαιράκι σχίζουμε ελαφρά στην μέση το ψαράκι μας και απαλά τραβάμε με το χέρι μας το κόκαλο που βρίσκεται στην ράχη του ψαριού,

Πλένουμε σχολαστικά και τοποθετούμε σε σουρωτήρι.

sardela-gavros-ston-fourno4

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι  και το αλατάκι.

Αλευρώνουμε ένα-ένα ψαράκι και από τις δύο πλευρές και τυλίγουμε σε ρολό.

sardela-gavros-ston-fourno5

Τοποθετούμε κάθε φιλετάκι -ρολάκι ψαριού σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.

sardela-gavros-ston-fourno6

sardela-gavros-ston-fourno7

sardela-gavros-ston-fourno8

sardela-gavros-ston-fourno9

Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο από πάνω και τοποθετούμε στον φούρνο.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα ή 200 βαθμούς αντιστάσεις για περίπου 20-30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας.

Όταν ψηθούν τα ψαράκια μας σερβίρουμε αν θέλουμε με λεμόνι.

sardela-gavros-ston-fourno11

sardela-gavros-ston-fourno12


Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments