Εύκολο κορμός με σοκολάτα και φράουλες βήμα βήμα!
Εύκολο ρολό με γέμιση σοκολάτας και φράουλες! Το ιδανικό επιδόρπιο μετά από ένα πλούσιο γεύμα . Με απλά υλικά και σε λίγο χρόνο ένα νόστιμο γλυκό στο πιάτο σας.
Δείτε περισσότερες Συνταγές για κορμό
Για τη ζύμη του κέικ:
4 αυγά (χωριστά τα ασπράδια και τους κρόκους)
100 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια αλεύρι
5 γραμμάρια (1 κουταλάκι του γλυκού) μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Για τη γέμιση: 250ml κρέμα γάλακτος
150 γραμμάρια τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
100 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) ζάχαρη άχνη
100 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) φράουλες ψιλοκομμένες
3-4 κουταλιές γεμάτες πραλίνα φουντουκιού
Για διακόσμηση (προαιρετικά):
Ζάχαρη άχνη
φράουλες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C αντιστάσεις .
Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τα ασπράδια και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να
σχηματιστούν σφιχτές κορυφές και να γίνει μαρέγκα .
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι
να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε τα χτυπημένα ασπράδια αβγών, μια κουταλιά κάθε φορά και συνεχίζουμε να
ανακατεύουμε με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω .
Αδειάζουμε σε ταψί κουζίνας στρωμένο με λαδόκολλα, ισιώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια της ζύμης με μια σπάτουλα και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστούν κορυφές.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε .
Προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε.
Για την συναρμολόγηση
Στρώνουμε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας με λαδόκολλα , πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με
ζάχαρη άχνη και βάζουμε το ψημένο κέικ πάνω της.
Κατόπιν αφαιρούμε το λαδόκολλα από την επιφάνεια του κέικ.
Χρησιμοποιώντας την στρωμένη με πετσέτα με την λαδόκολλα, ξεκινώντας από την στενή πλευρά τυλίγουμε το κέικ με την πετσέτα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
Ξετυλίγουμε το κέικ και απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας και κατόπιν τις ψιλοκομμένες φράουλες στην επιφάνεια.
Τυλίγουμε ξανά σφιχτά μαζί με το φύλλο λαδόκολλας και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.
Πασπαλίζουμε το ρολό με ζάχαρη άχνη, διακοσμούμε με μερικές ακόμη ψιλοκομμένες φράουλες, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments