Κατσικάκι στην λαδόκολλα , ο ιδανικός τρόπος ψησίματος αν δεν θέλουμε περιττά λίπη. Στην λαδόκολλα το κατσικάκι γίνεται λουκούμι επειδή σιγοψήνεται.
Ιδανική συνταγή αν δεν υπάρχει χώρος για σούβλα ή δεν βοηθάει ο καιρός .
Για το κατσικάκι στην λαδόκολλα θα χρειαστούμε :
Υλικά
1 ολόκληρο ή μισό κατσικάκι (πλευρά ή μπούτι )
1/2 φλιτζάνι βιτάμ με βούτυρο
λίγη ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο
χυμός από 3 λεμόνια
Οδηγίες
Αλέθουμε το Βιτάμ στο πολυμιξεράκι μαζί με το σκόρδο, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο.
Μαρινάρουμε τα μπουτάκια με το αρωματικό μίγμα και τα αφήνουμε τουλάχιστον 1-2 ώρες εκτός ψυγείου.
Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας 2 κομμάτια λαδόκολλα και βάζουμε πάνω το κρέας.
Περιχύνουμε με το χυμό από τα λεμόνια. Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη, λίγο ακόμα αλατοπίπερο και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Κλείνουμε τις λαδόκολλες σε πακέτο και το ξανατυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.
Αραδιάζουμε το πακέτο σε ένα ταψί, προσθέτουμε 2-3 ποτήρια νερό και σιγοψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 2 1/2 ώρες.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!
Συνταγή του Βασίλη Καλίδη
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments