Νόστιμη αλμυρή τάρτα σε έναν απίθανο συνδυασμό μανιταριών και τυρί ροκφόρ. Αν αγαπάτε τις αλμυρές τάρτες είμαι σίγουρη πως θα ενθουσιαστείτε.
Δείτε ακόμα Αλμυρή γαλατόπιτα / Πίτα δίχως φύλλο / Κις Λωρέν
Για ταρτιέρα 21χ21 εκατοστά
Για τη ζύμη της τάρτας
Υλικά
100 ml νερό
30 ml βούτυρο
70 ml ελαιόλαδο
¼ κουταλιά γλυκού αλάτι
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γραμμάρια baking powder
Για τη γέμιση
Υλικά
250 γρ μανιτάρια
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
¼ κουταλιά γλυκού αλάτι
2 κουταλιές σούπας κόκκινο κρασί
200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 αυγό μεγάλο
70 γρ ροκφόρ ή μπλε τυρί
1 κουταλιά σούπας πράσινο κρεμμυδάκι φρέσκο, σε ροδέλες λεπτές
Γλυκιά πάπρικα, για χρώμα
Οδηγίες
Ετοιμάζουμε τη ζύμη
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις .
Βάζουμε σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί το νερό, το λάδι και το βούτυρο. Χαμηλώνουμε την φωτιά.
Προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι με το baking powder, όλο μαζί.
Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε όσο χρειάζεται για να βραχεί το αλεύρι και να γίνει μια μπάλα.
Αφαιρούμε από την φωτιά και τοποθετούμε τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας.
Ετοιμάζουμε την τάρτα
Απλώνουμε τη ζύμη με τα χέρια μέσα στην ταρτιέρα, προσέχοντας να καλύψουμε και τα πλαϊνά τοιχώματα.
Τρυπάμε με πιρούνι όλη την βάση .
Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί και γεμίζουμε με ξερά όσπρια ή ρύζι.
Ψήνουμε για 15 -20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο . Αφαιρούμε το χαρτί με τα όσπρια και ψήνουμε για άλλα 15 -20 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση
Όσο ψήνεται η θήκη της τάρτας, ετοιμάζουμε την γέμιση .
Ξεχωρίζουμε τα κεφαλάκια των μανιταριών από τα ποδαράκια.
Ψιλοκόβουμε τα ποδαράκια των μανιταριών .
Σοτάρουμε τα μανιτάρια (τα κεφαλάκια και τα ποδαράκια )με το ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, να πάρουν χρώμα.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να χάσουν την υγρασία τους και να γλασαριστούν, ανακατεύοντας τακτικά.
Χτυπάμετο αυγό με την κρέμα γάλακτος, με ένα πιρούνι, να ομογενοποιηθούν.
Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο. Τοποθετούμε τα κεφαλάκια των μανιταριών με την σειρά για να έχουμε ωραία εμφάνιση.
Σκορπάμε κομματάκια τυριού ανάμεσα. Ρίχνουμε το μίγμα των αυγών, ανάμεσα στα μανιτάρια. Απλώνουμε τις ροδέλες φρέσκου κρεμμυδιού και πασπαλίζουμε με την πάπρικα.
Τοποθετούμε την τάρτα στο φούρνο και ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να γίνει σταθερή η κρέμα.
Αν οι άκρες της τάρτας έχουν πάρει ήδη χρώμα, καλύψτε τις -πριν ψήσετε την κρέμα- με
λωρίδες αλουμινόχαρτου.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για να μοιραστούμε
συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments