Παραδοσιακό κρητικό πιάτο το τηγανιτό κουνελάκι με κρασί και ξύδι. Σερβίρεται σε όλες τις ταβέρνες και εστιατόρια και σίγουρα η νοστιμιά του θα σας μαγέψει.
Ας δούμε όμως πως μπορείτε ακολουθώντας την συνταγή να το φτιάξετε και εσείς.
Για το παραδοσιακό κρητικό τηγανιτό κουνελάκι θα χρειαστούμε :
Υλικά
1 κουνελάκι κομμένο σε μερίδες
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα κομμένα σε ροδέλες
1 πρέζα ρίγανη
5 φύλλα δάφνης
Αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές σούπας γεμάτες μουστάρδα (για πιο πικάντικη γεύση προσθέστε 1 κουταλιά μουστάρδα ακόμη )
2 φλιτζάνια τσαγιού κρασί
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ξύδι καλής ποιότητας
Οδηγίες
Ξεπλένουμε το κομμένο σε μερίδες κουνελάκι και αφήνουμε να στραγγίσει.
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο , τις ροδέλες κρεμμυδιού και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά.
Στρώνουμε το κομμένο κουνελάκι στο τηγάνι και το γυρνάμε μερικές φορές για να ροδίσει παντού.
Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, την μουστάρδα, την ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι ανακατεύοντας τα όλα μαζί μέχρι να δέσει η σάλτσα τους.
Σβήνουμε με κρασί αφήνοντας το φαγητό στην φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ ,ρίχνουμε 2- 3 ποτήρια νερό-τόσο όσο να καλύπτεται το κουνέλι και κλείνουμε το τηγάνι με καπάκι μαγειρεύοντας για 60 με 90 λεπτά σε σιγανή φωτιά (αρχικά στο 6 και προς το τέλος στο 4 )ανακατεύοντας το κατά διαστήματα.
Ανοίγουμε το καπάκι και δυναμώνουμε την φωτιά. Προσθέτουμε το ξύδι και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ακόμη περιοδικά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από την φωτιά.
Σερβίρουμε το κουνέλι μας με τηγανιτές πατάτες.
Καλή σας Επιτυχία!!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments