Μηλογιαουρτόπιτα αφράτη, νόστιμη, και πολύ γευστική με άρωμα κανέλας. Ότι πρέπει για τον απογευματινό καφέ! Μια αφράτη πίτα που σερβίρεται υπέροχα με παγωτό αλλά και σκέτη.
Δείτε αυτή την υπέροχη συνταγή για να συνοδέψετε τον απογευματινό σας καφέ! Σε ελάχιστο χρόνο με λίγα υλικά θα καταφέρετε να φτιάξετε μια φανταστική μηλογιαουρτόπιτα , που θα την αγαπήσουν όλοι!
Δείτε περισσότερες Συνταγές με μήλα
Για την μηλογιαουρτόπιτα θα χρειαστούμε :
Υλικά
4 αυγά
200 γρ ζάχαρη
200 ml ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
Ξύσμα λεμονιού
350 - 375 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Για την γέμιση
2 μήλα
30 γρ καρύδια
20 γρ σταφίδες
50 μλ κονιάκ
1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
20 γρ ζάχαρη
Για την επικάλυψη
1 μήλο κομμένο σε φέτες προαιρετικά
η σουσάμι
Οδηγίες
Για την ζύμη
Αρχικά μουλιάζουμε τις σταφίδες στο κονιάκ για 30 λεπτά.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά με την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι νa αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε λίγο, λίγο το λάδι ,το γιαούρτι και την βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα.
Χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι .
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μια παχύρευστη ζύμη .
Για την γέμιση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε φέτες. Στο μούλτι χοντροκόβουμε τα καρύδια.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι ή σε φόρμα του κέικ .
Αδειάζουμε την μισή ποσότητα ζύμης και από πάνω στρώνουμε τις φέτες μήλου και πασπαλίζουμε τις σταφίδες ,την κανέλα ,την ζάχαρη και τα καρύδια . Καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη από πάνω.
Στην επιφάνεια της ζύμης στρώνουμε φετούλες μήλου κυκλικά ή καλύπτουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα 170 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.
Δοκιμάστε αν ψήθηκε το κέικ στο βάζοντας κέντρο του μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει στεγνή είναι έτοιμο το κέικ.
Μυστικά
Αν δεν έχετε αλεύρι φαρίνα βάλτε αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 2 κ.γ μπείκιν πάουντερ
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments