Δείτε και άλλες συνταγές με ζελέ
Υλικά
για το ζελέ φράουλας
500 γραμμάρια φράουλες φρέσκες
80-100 γραμμάρια μέλι
1 βανίλια σκόνη
7 γραμμάρια φύλλα ζελατίνης
20 ml κονιάκ ή λικέρ φράουλας
για την διακόσμηση
100 γραμμάρια φράουλες κομμένες σε λεπτές φέτες
Οδηγίες
Φτιάξτε το ζελέ φράουλας :
Βάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν.
Αφαιρέστε με μαχαίρι το κοτσάνι από τις φράουλες. Χτυπήστε στο μπλέντερ τις φράουλες ή στο multi (ή με το ραβδομπλέντερ ) μέχρι να γίνουν πολτός και κατόπιν τοποθετείστε τον πολτό σε ένα κατσαρολάκι.
Προσθέστε την βανίλια στον πολτό φράουλας και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά.
Στραγγίστε με τα χέρια σας πολύ καλά την ζελατίνη και ρίξτε την μέσα στο κατσαρόλι. Ανακατέψτε ζωηρά για να λιώσει . Προσθέστε το μέλι και αφήστε να βράσει για 2-3 λεπτά
Αποσύρετε από την φωτιά προσθέστε το κονιάκ ή το λικέρ και ανακατέψτε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μοιράστε το ζελέ σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια και τοποθετείστε στα τοιχώματα όρθια τις κομμένες σε φέτες φράουλες.
Βάλτε στο ψυγείο για 3 ώρες και σερβίρετε με ροζέτες γιαουρτιού και φράουλες.
Φροντίστε να έχουν απόσταση τα φύλλα ζελατίνης όταν μαλακώνουν για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το μέλι με ζάχαρη σε αυτή την συνταγή .
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments