Πεντανόστιμη γευστική σαλάτα με παντζάρια και καρύδια! Στολίζει και συνοδεύει υπέροχα το γιορτινό τραπέζι με το χρώματα της και την νοστιμιά της.
Δείτε και άλλες συνταγές για σαλάτες εδώ
Υλικά
1 κιλό παντζάρια πλυμένα καθαρισμένα2-3 κουταλιές σούπας ξύδι
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
350 γραμμάρια μαγιονέζα κανονική ή light
200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
150 γραμμάρια χοντροκομμένα καρύδια
λίγα έξτρα καρύδια μισά για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Πλένουμε τα παντζάρια, κόβουμε τα φύλλα και τα κοτσάνια (προσοχή φοράμε γάντια γιατί βάφουν τα χέρια).Τα βάζουμε στη χύτρα μαζί με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 10 λεπτά (ανάλογα το μέγεθος τους μπορεί να χρειαστούν και περισσότερο χρόνο).
Τα βγάζουμε, όσο είναι ζεστά τα ξεφλουδίζουμε (αφαιρείται εύκολα η φλούδα, γλιστράει) τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια (καρέ) και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτω το ελαιόλαδο ανακατεύοντας τα όλα μαζί.
Ρίχνουμε το ξύδι (2 κουταλιές σούπας και δοκιμάζουμε στο τέλος να δούμε αν χρειάζεται κι άλλο), το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά.
Βάζουμε τη μαγιονέζα και την ενσωματώνουμε στο μείγμα.
Συνεχίζουμε με το γιαούρτι και τελευταία προσθέτουμε τα χοντροκομμένα καρύδια.
Σκεπάζουμε με καπάκι ή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες να ενωθούν και να κρυώσουν τα υλικά.
Σερβίρουμε απλώνοντας την παντζαροσαλάτα, με ένα κουτάλι λειαίνουμε την επιφάνεια της και γαρνίρουμε με λίγα καρύδια.
Συνταγή από paxxi.gr
0 comments