Παντζαροσαλάτα γιορτινή ! | Aspas_recipes

Παντζαροσαλάτα γιορτινή !

pantzarosalata-me-karydia

Πεντανόστιμη γευστική σαλάτα με παντζάρια και καρύδια! Στολίζει και συνοδεύει υπέροχα το γιορτινό τραπέζι με το χρώματα της και την νοστιμιά της.

Δείτε και άλλες συνταγές για σαλάτες εδώ 

Υλικά

1 κιλό παντζάρια πλυμένα καθαρισμένα

2-3 κουταλιές σούπας  ξύδι

1 κουταλιά σούπας  ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

350 γραμμάρια μαγιονέζα κανονική ή light

200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι

½ κουταλάκι του γλυκού  αλάτι

150 γραμμάρια  χοντροκομμένα καρύδια

λίγα έξτρα καρύδια μισά για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

pantzarosalata-me-karydia1

Οδηγίες

Πλένουμε  τα παντζάρια, κόβουμε τα φύλλα και τα κοτσάνια (προσοχή φοράμε γάντια γιατί βάφουν τα χέρια).
Τα βάζουμε στη χύτρα μαζί με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 10 λεπτά (ανάλογα το μέγεθος τους μπορεί να χρειαστούν και περισσότερο χρόνο).
Τα βγάζουμε, όσο είναι ζεστά τα ξεφλουδίζουμε (αφαιρείται εύκολα η φλούδα, γλιστράει) τα κόβουμε  σε μικρά κυβάκια (καρέ) και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτω το ελαιόλαδο ανακατεύοντας τα όλα μαζί.

pantzarosalata-me-karydia3

Ρίχνουμε το ξύδι (2 κουταλιές σούπας και δοκιμάζουμε στο τέλος να δούμε αν χρειάζεται  κι άλλο), το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά.

pantzarosalata-me-karydia4

Βάζουμε  τη μαγιονέζα και την ενσωματώνουμε στο μείγμα.

Συνεχίζουμε με το γιαούρτι και τελευταία προσθέτουμε τα χοντροκομμένα καρύδια.

pantzarosalata-me-karydia5

Σκεπάζουμε με καπάκι ή μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες να ενωθούν και να κρυώσουν τα υλικά.

Σερβίρουμε απλώνοντας την παντζαροσαλάτα, με ένα κουτάλι λειαίνουμε την επιφάνεια της και γαρνίρουμε  με λίγα καρύδια.

Συνταγή από paxxi.gr

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 



0 comments