Μαρμελάδα καρότο! | Aspas_recipes

Μαρμελάδα καρότο!

marmelada-karoto 

 Η πιο οικονομική μαρμελάδα που μπορείς να φτιάξεις είναι σίγουρα αυτή !
Μαρμελάδα καρότο  ότι πρέπει για άλειμμα  στο ψωμάκι ή για να συνοδεύσει απόλυτα γευστικά ένα γιαουρτάκι!

Για την μαρμελάδα καρότο θα χρειαστούμε :

Υλικά για την μαρμελάδα καρότο

1 κιλό  καρότα

500 γραμμάρια  κρυσταλλική ζάχαρη

100 ml (1/2 φλιτζάνι) χυμό πορτοκάλι ή νερό

1 ξύλο  κανέλας

χυμό 1/2 λεμονιού

αρμπαρόριζα  (προαιρετικά)

Οδηγίες

Πλένουμε, καθαρίζουμε τα καρότα , τα τρίβουμε στον τρίφτη  και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό. Σκεπάζουμε με νερό ίσα που να τα καλύπτει.

Χαμηλώνουμε την φωτιά στο μέτριο και αφήνουμε να βράσουν και να μαλακώσουν για 30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τοποθετούμε σε κατσαρόλα.

marmelada-glyko-karoto

Με το mini pimer ή στο multi πολτοποιούμε το καρότο. Βάζουμε  τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας  το χυμό πορτοκαλιού τα γαρύφαλλα και την αρμπαρόριζα ανακατεύοντας καλά.

Αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά.

Σβήνουμε τη φωτιά, αφαιρούμε την κανέλα  και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Κρατήστε το γλυκό σε ένα γυάλινο βάζο καλά κλειστό.

 Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


 

0 comments