Υλικά:
300γρ κουβερτούρα κομματιασμένη
1 φλ. τσαγιού βούτυρο
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
1 φλ. τσαγιού δημητριακά ρυζιού
1/2 φλ. τσαγιού καρυδόψιχα χοντροκομμένη ή άλλο ξηρό καρπό
3 κ.σ μέλι
3 κ.σ κονιάκ(προαιρετικά)
300γρ κουβερτούρα γάλακτος για την επικάλυψη
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι και σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο
Αποσύρουμε απο το μάτι και προσθέτουμε το μέλι και το κονιάκ
Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε στη σοκολάτα
Προσθέτουμε τα δημητριακά και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μέτριο πυρέξ που έχουμε στρώσει πρώτα λαδόκολλα και το απλώνουμε καλά με ένα κουτάλι
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει
Αναποδογυρίζουμε το γλυκό στο πάγκο κοπής,αφαιρούμε την λαδόκολλα και κόβουμε με μαχαίρι τις γκοφρέτες σε μικρά μακρόστενα κομμάτια
Βουτάμε το κάθε κομμάτι στην λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος και τοποθετούμε σε λαδοκολλα μέχρι να κρυώσουν.
πηγή olgascuisine.
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
και Συνταγές της Άσπας για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments