Υλικά
1 ποτήρι γάλα (χλιαρό)
1 ποτήρι γιαούρτι
1/2 ποτήρι λάδι
1 αυγό (το ασπράδι αυγού για τη ζύμη, ο κρόκος αυγού για το άλειμμα)
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κ.γ. αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Περίπου 7 ποτήρια αλεύρι
Για την γέμιση
τυρί φέτα (τριμμένη)
Ακόμα
Σουσάμι
Οδηγίες
Πρώτα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη ένα προς ένα και ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη.
Τοποθετήστε μια μεμβράνη και αφήστε το να φουσκώσει για περίπου μισή ώρα.
Στη συνέχεια, παίρνουμε κομμάτια ζύμης όσο ένα μανταρίνι και ανοίγουμε σε φύλλο μακρόστενο.
Από τη μία πλευρά προσθέτουμε το τυρί. Τυλίγουμε μέχρι την μέση . Στο άλλο μισό κάνουμε μια σχισμή στη μέση.
Στη συνέχεια, κάνουμε δύο κοψίματα και στις δύο πλευρές. Θα πρέπει τώρα να έχετε 6 λωρίδες. Κάθε 3 λωρίδες πλέκουμε σε πλεξούδες. Τυλίγουμε.
Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα . Ανακατεύουμε τον κρόκο αυγού και 1 κουταλιά της σούπας γάλα και αλείφουμε από πάνω.
Από τη μία πλευρά προσθέτουμε το τυρί. Τυλίγουμε μέχρι την μέση . Στο άλλο μισό κάνουμε μια σχισμή στη μέση.
Στη συνέχεια, κάνουμε δύο κοψίματα και στις δύο πλευρές. Θα πρέπει τώρα να έχετε 6 λωρίδες. Κάθε 3 λωρίδες πλέκουμε σε πλεξούδες. Τυλίγουμε.
0 comments