Εύκολη ,γρήγορη και απλή συνταγή που μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για πολλές χρήσεις! Εμείς φτιάξαμε πεινιρλί, πίτσα και καλτζονε. Αφράτα νόστιμα γευστικά. Τρώγονται ευχάριστα και την επόμενη μέρα και χωρίς ζέσταμα!
Υλικά
350 γραμμάρια γάλα
9 γραμμάρια ξηρή μαγιά
1,5 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κ. γλυκού ζάχαρη
1 αυγό
650 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
65 γραμμάρια βούτυρο
Οδηγίες
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, την μαγιά, το αυγό ,την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλάτι ,το αλεύρι και το βούτυρο και πλάθουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
Κόβουμε σε κομμάτια δίνουμε σχήμα βάζουμε τα υλικά μας ανάλογα τι θέλουμε να κάνουμε και αφήνουμε τα πεινιρλί ή την πίτσα η τα κρουασάν μας σε ταψάκι με λαδόκολλα να φουσκώσουν για 30-45 λεπτά. Αλείφουμε από πάνω με 1 κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα. Μόλις ροδίσουν είναι έτοιμα!
Μπορούμε και να την αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη και να την χρησιμοποιήσουμε άλλη μέρα αφού πρώτα την ξεπαγώσουμε φυσικά.
Είναι μια υπέροχη ζύμη που θα την χρησιμοποιείτε σε όλες σας τις συνταγές!
Αυτά αποθηκευτήκαν στην κατάψυξη για να ψηθούν άλλη μέρα !
Είναι μια υπέροχη ζύμη που θα την χρησιμοποιείτε σε όλες σας τις συνταγές!
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments