Είναι ιδανικό για πρωινό, για σνακ ή ακόμη και για σνακ στο γραφείο. Το διακοσμούμε με κουταλιές πραλίνας φουντουκιού και στη συνέχεια με ένα ξυλάκι από σουβλάκι
το αναμειγνύουμε με τη ζύμη για να δημιουργήσουμε ένα αφράτο κέικ nutella που όταν κόψουμε τις φέτες μέσα θα υπάρχει υπέροχη ρευστή nutella!
Ας δούμε τώρα πώς φτιάχνετε.
Δείτε περισσότερες Συνταγές με Nutella-Μερέντα
3 αυγά
1 γιαούρτι 200 γραμμαρίων
120 ml ηλιέλαιου ή ελαιόλαδου
300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100-150 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού (nutella)
120 γραμμάρια ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν
Πρώτα σε ένα μπολ σπάμε και χτυπάμε τα αυγά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε επίσης το γιαούρτι .
Ανακατεύουμε ξανά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, και το αλεύρι σιγά σιγά..
Το μείγμα μας είναι σφιχτό ! Μην το φοβηθείτε.
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα καλά λαδωμένο και αλευρωμένο στρογγυλό ταψί 24 -26 εκατοστών ή σε μια φόρμα για κέικ.
Τοποθετούμε την μισή ζύμη ρίχνουμε κουταλιές πραλίνας και με ένα σουβλάκι-ξυλάκι αναμειγνύουμε την πραλίνα στην ζύμη στριφογυρνώντας το ξυλάκι από κάτω προς τα πάνω .
Ξανά με ένα ξυλάκι από σουβλάκι ανακατεύουμε το κέικ μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά στον αέρα ή αντιστάσεις στους 190 βαθμούς για 30-40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας
Αφαιρούμε το κέικ από την φόρμα μόλις κρυώσει.
Μπορεί να διατηρηθεί για 4-5 ημέρες .
Σημειώσεις
Χρησιμοποιήστε καλής ποιότητας πραλίνα φουντουκιού όπως Nutella, Μερέντα ή Nucrema.
Υπάρχουν πολλές μάρκες με πραλίνες φουντουκιού στο εμπόριο αλλά είναι καθαρά για άλειμμά. Στον φούρνο καίγονται ή στεγνώνουν για αυτό προτιμήστε κάποια πραλίνα επώνυμη για καλύτερα αποτελέσματα.
Ενναλακτικά αν δεν έχετε μακρόστενη φόρμα μπορείτε να ψήσετε το κέικ σε ταψάκι στρογγυλό 24-26 εκατοστών.
Μπορείτε να μοιράσετε την πραλίνα μίση στην ζύμη μέσα και μισή από πάνω ή να βάλετε μόνο από πάνω όπως θα δείτε παρακάτω στις φωτογραφίες .
0 comments