Τα πιο αφράτα και νόστιμα πιροσκί βήμα -βήμα! | Aspas_recipes

Τα πιο αφράτα και νόστιμα πιροσκί βήμα -βήμα!


Υπέροχα αφράτα και πεντανόνιστιμα πιροσκί που δεν απορροφούν καθόλου λάδι! Ξετρελαίνουν τα παιδιά!

Δείτε περισσότερες Συνταγές για πιροσκί -πισία 

piroski-me-loukaniko1
 
Για τα #πιροσκί με #λουκάνικο θα χρειαστούμε :

Υλικά για 20 κομμάτια
 

Για τη ζύμη 

1 φακελάκι  ξηρή μαγιά 

250 ml γάλα χλιαρό 

1 κουταλιά της σούπας  ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας αλάτι

2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο ή λάδι 

1 αυγό

500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

piroski-me-loukaniko2

Για την γέμιση

20 λουκάνικα κοκτέιλ ή 5 λουκάνικα Φρανκφούρτης κομμένο σε κομμάτια

5 φέτες gouda κομμένη κάθε φέτα σε 4 κομμάτια 

piroski-me-loukaniko3

Οδηγίες

Διαλύουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό , προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά να αφρίσει. 

Προσθέτουμε  το γάλα, το αλάτι, το λάδι και το αυγό.

Ανακατεύουμε με σύρμα χειρός  και προσθέτουμε σταδιακά  το αλεύρι ζυμώνοντας καλά.

 Όταν γίνει μια λεία και ελαστική ζύμη, όχι πολύ σφιχτή, τη σκεπάζουμε μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο για 1 ώρα περίπου .

piroski-me-loukaniko5

Πατάμε την ζύμη να ξεφουσκώσει  για να φύγει ο αέρας .

Χωρίζουμε την ζύμη σε  20 μικρά ζυμαράκια , πλάθουμε σε μπαλίτσες και τις σκεπάζουμε  για  15 λεπτά.

piroski-me-loukaniko6

Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης   σε σχετικά λεπτά φιλαράκια. Θα πρέπει να έχουν μέγεθος ενός μικρού πιάτου ,τα πιροσκί είναι γενικά πιο ωραία όταν γίνονται μικρά .

piroski-me-loukaniko7

Βάζουμε  1/4 φέτα gouda ,1 λουκάνικο και κλείνουμε σχηματίζοντας ρολάκια.

piroski-me-loukaniko8

Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα ,τα  τοποθετούμε  σε χαρτί κουζίνας να φύγει το πολύ λάδι. Σερβίρονται ζεστά!!!

piroski-me-loukaniko9

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 

0 comments