Πασχαλινά αυγουλάκια με κέικ! | Aspas_recipes

Πασχαλινά αυγουλάκια με κέικ!



Υλικά

Την αγαπημένη σας συνταγή για κέικ βανίλια 

Για την επικάλυψη

800 γραμμάρια  λευκή σοκολάτα

χρώμα τροφίμων ζαχ/κης κίτρινο, μωβ, πετρολ, λαχανί

διακοσμητική βρώσιμη τρούφα


Οδηγίες:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 C . Ελαφριά αλείψτε  μια φόρμα  με λάδι.


Ανακατέψτε  όλα τα συστατικά του κέικ σε ένα μεγάλο μπολ  Τοποθετήστε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής ή μεγάλη τσάντα ziplock με την άκρη κομμένη .

Ρίξτε την ζύμη στην φόρμα   και ψήστε περίπου 18 λεπτά ( περιστρέφεται την φόρμα  μετά από 10 λεπτά για να βεβαιωθείτε ότι ψήνεται ομοιόμορφα). Αφήστε το να ξεκουραστεί 5 λεπτά.
Τοποθετήστε τις μπάλες κέικ σε μια σχάρα  .Αφήστε να κρυώσουν.

 
Λιώστε την  λευκή σοκολάτα σε μπαιν μαρί. Χωρίστε σε μπολάκια και ανακατέψτε με τα χρώματα με 3-4 σταγόνες από κάθε χρώμα  Τοποθετήστε την άκρη από ένα  σουβλάκι στη λιωμένη σοκολάτα,και μετά στην στην μπάλα κέικ (αυτό βοηθά στο να κρατήσει  το ξυλάκιστη θέση του) και βουτήξτε  κάθε μπάλα στη σοκολάτα τοποθετοντας σε μια λαδόκολλα.



Για να καλύψετε την μικρή τρύπα  βουτήξτε το ξυλάκι  στη λιωμένη σοκολάτα, και στη συνέχεια πάνω από την τρύπα. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες μπάλες και διακοσμείστε με τρούφα ή με έξτρα σοκολάτα!

πηγή και φώτο από εδώ skinnytaste.


0 comments