Υλικά για την τούρτα σοκολάτας
300 γρ. σοκολάτα 55% κακάο
100 γρ. γάλα πλήρες
400 γρ. γιαούρτι ή επιδόρπιο γάλακτος
50 γρ. μέλι
2 πακέτα μπισκότα χωρίς ζάχαρη
μεμβράνη
για την sauce -γλάσο σοκολάτας
200 γρ κουβερτούρα
100 γρ γάλα φρέσκο
Οδηγίες
Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το μέλι. Τα ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα και αφήνουμε λίγο να ζεσταθεί η σοκολάτα. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ με κυκλικές κινήσεις στο κέντρο, έτσι ώστε να πετύχουμε μία λεία υφή.
Προσθέτουμε το γιαούρτι σιγά σιγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Σε ένα μπολ σπάμε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στα τεμαχισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε μεμβράνη στο εσωτερικό ενός μπολ.
Βάζουμε μέσα το μείγμα. Καλύπτουμε και την επιφάνεια με μεμβράνη και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο.
Ξεφορμάρουμε και ρίχνουμε σος στην επιφάνεια της τούρτας.
Για το γλάσο σοκολάτας
Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα. Σε ένα ποτήρι ζεσταίνουμε το γάλα στον φούρνο μικροκυμάτων η το βάζουμε να κάψει σε ενα κατσαρόλι. Μόλις αρχίσει να βράζει το ρίχνουμε πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε για λίγο και ανακατεύουμε καλά. Έτοιμο το γλάσο μας!
πηγή συνταγής από steliosparliaros.gr
0 comments