Αφράτα ψωμάκια με αναψυκτικό. Γίνονται σαν βαμβάκι. Τόσο αφράτα
Υλικά
40 γρ. φρέσκια μαγιά
400 ml ή 2 φλιτζάνια ζεστό γάλα
3 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
200 ml σόδα αναψυκτικό
200 ml ή 1 φλιτζάνι λάδι
2 ασπράδια αυγών
2 κ.γ αλάτι
7 ή 8 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (το μέγεθος του φλιτζανιού είναι 200 ml.).
Ακόμα
50 γρ Μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
Για την επάλειψη
2 κρόκους αυγών με λίγο νεράκι
Σουσάμι
Οδηγίες
Πρώτον, ανακατέψτε το ζεστό γάλα την μαγιά και τη ζάχαρη σε ένα βαθύ μπολ.
Αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι αργά και ζυμώνουμε καλά ώστε να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσει σε ένα ζεστό μέρος.
Κόβουμε κομμάτια λίγο μεγαλύτερα από το μέγεθος καρυδιού από τη ζύμη ανοίγουμε , βάζουμε λίγο μαργαρίνη και ξανακλείνουμαι σε μπαλίτσες.
Συνεχίζουμε με τις άλλες μπάλες ζύμης.
Πάρτε δύο μπαλίτσες και με τα χέρια σας ανοίξτε σε λωρίδα
Περιστρέψτε τα και ενώστε κλείνοντας έτσι σε σχήμα κουλούρας.
Αφού τελειώσουμε όλη τη ζύμη, τοποθετούμε τα ψωμάκια σε ένα λαδωμένο ταψί και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 15 - 20 λεπτά. Αλείφουμε τον κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με το σουσάμι .
40 γρ. φρέσκια μαγιά
400 ml ή 2 φλιτζάνια ζεστό γάλα
3 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
200 ml σόδα αναψυκτικό
200 ml ή 1 φλιτζάνι λάδι
2 ασπράδια αυγών
2 κ.γ αλάτι
7 ή 8 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (το μέγεθος του φλιτζανιού είναι 200 ml.).
Ακόμα
50 γρ Μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
Για την επάλειψη
2 κρόκους αυγών με λίγο νεράκι
Σουσάμι
Οδηγίες
Πρώτον, ανακατέψτε το ζεστό γάλα την μαγιά και τη ζάχαρη σε ένα βαθύ μπολ.
Αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι αργά και ζυμώνουμε καλά ώστε να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 30 λεπτά να φουσκώσει σε ένα ζεστό μέρος.
Κόβουμε κομμάτια λίγο μεγαλύτερα από το μέγεθος καρυδιού από τη ζύμη ανοίγουμε , βάζουμε λίγο μαργαρίνη και ξανακλείνουμαι σε μπαλίτσες.
Συνεχίζουμε με τις άλλες μπάλες ζύμης.
Πάρτε δύο μπαλίτσες και με τα χέρια σας ανοίξτε σε λωρίδα
Περιστρέψτε τα και ενώστε κλείνοντας έτσι σε σχήμα κουλούρας.
Αφού τελειώσουμε όλη τη ζύμη, τοποθετούμε τα ψωμάκια σε ένα λαδωμένο ταψί και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 15 - 20 λεπτά. Αλείφουμε τον κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με το σουσάμι .
Στη συνέχεια ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσουν.
Η συνταγή αυτή βγάζει 25 μαλακά ψωμάκια.
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments