Υπέροχοι τοματοκεφτέδες που τους βρίσκουμε κατά κύριο λόγω στην Σαντορίνη! Γευστικό πιάτο για ουζάκι ότι πρέπει.
Υλικά
1 1/2 φλιτζάνι ντομάτες (3-4 ντομάτες), ψιλοκομμένες
100 γρ φέτα, σπασμένη
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι (1 μεγάλο κρεμμύδι), τριμμένο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα
Οδηγίες
Κόβουμε τις ντομάτες στα 4 και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα.
Κόβουμε τη σάρκα από τις ντομάτες, σε μικρούς κύβους και το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι.
Αφήστε τα για 30 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά και τη φέτα, σπασμένη με ένα πιρούνι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
1 1/2 φλιτζάνι ντομάτες (3-4 ντομάτες), ψιλοκομμένες
100 γρ φέτα, σπασμένη
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι (1 μεγάλο κρεμμύδι), τριμμένο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα
Οδηγίες
Κόβουμε τις ντομάτες στα 4 και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα.
Κόβουμε τη σάρκα από τις ντομάτες, σε μικρούς κύβους και το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι.
Αφήστε τα για 30 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά και τη φέτα, σπασμένη με ένα πιρούνι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα της ντομάτας, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και το μείγμα να σφίξει αρκετά.
Προσθέστε λίγο περισσότερο αλεύρι εάν είναι απαραίτητο. Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο τόσο ώστε να καλύψει το κάτω μέρος του τηγανιού και ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Θα πρέπει να βουτάμε το κουτάλι στο νερό κάθε φορά, έτσι ώστε η ζύμη να μην κολλήσει σε αυτό. Τηγανίζουμε τις τοματοκεφτέδες για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά,
Τα βάζουμε σε χαρτοπετσέτα για να απορροφήσουν το έξτρα ελαιόλαδο.
Απολαύστε αυτή την συνταγή με λίγο ψωμί γιαούρτι και μια γουλιά ούζο!
πηγή συνταγής από εδώ .mygreekdish.com
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
και Συνταγές της Άσπας για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments