Σοκολατόπιτα γεμιστή! | Aspas_recipes

Σοκολατόπιτα γεμιστή!

sokolatopita-gemisth

 Ίσως η πιο τέλεια σοκολατόπιτα γεμιστή με βουτυρόκρεμα και ζαχαρούχο γάλα που έχω φτιάξει και σας συνιστώ να την φτιάξετε

Υλικά για την σοκολατόπιτα:
4 αυγά
100 γραμμάρια ζάχαρη
400 ml γάλα φρέσκο
200 ml σπορέλαιο
310 γραμμάρια αλεύρι
2 βανίλιες
2 κουταλάκια γλυκού μπεικιν παουντερ
8 κουταλιές σούπας  κακάο

Οδηγίες
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανίλιες να αφρατέψει να στέκεται.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα, το σπορέλαιο.

Τέλος έχουμε κοσκινισμένα αλεύρι, μπεικιν, κακάο και ρίχνουμε κουταλιά  κουταλιά δεν θέλουμε να ξεφουσκώσουμε το μείγμα.

Τοποθετούμε το μείγμα στην λαδόκολλα σε ταψάκι 25 εκατοστών  και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο  για 35 λεπτά , Το ελέγχουμε με ξυλάκι από σουβλάκι ή και οδοντογλυφίδα.

Όταν το βγάλουμε το αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά και με πολύ προσοχή το αναποδογυρίζουμε σε λαδόκολλα!

Το  κόβουμε στην μέση.

Για την κρέμα βουτύρου:
Χτυπάμε στο μίξερ
350 γραμμάρια βούτυρο (όχι μαργαρίνη ) ούτε πολύ κρύο ούτε πολύ ζεστό
1 ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες
θα γίνει σαντιγί αλλά λίγο πιο σφιχτή από την σαντιγί.
Στο τέλος ρίχνουμε 1 κουταλιά σούπας  λεμόνι.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε ψιλοκομμένη κουβερτούρα μέσα .
Εάν θέλουμε δεν βάζουμε.
Συνεχίζουμε τοποθετούμε τον πρώτο πάτο παντεσπανιού στο ταψί και ρίχνουμε πάνω του γάλα (περίπου 3 φλιτζανάκια του καφέ).

Βάζουμε την κρέμα και κλείνουμε με τον άλλο πάτο και ξανά με προσοχή ρίχνουμε γάλα
(περίπου 3 φλιτζανάκια του καφέ).
Εάν δεν θέλουμε γάλα το αντικαθιστούμε με σιρόπι.

Για το γλάσο:
250 γραμμάρια κουβερτούρα
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σούπας  λάδι
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος ,ρίχνουμε σε σπασμένα κομμάτια την κουβερτούρα ανακατεύουμε να γίνει λείο προσθέτουμε και το λάδι.
Το κατεβάζουμε το αφήνουμε να σταθεί λίγο και το τοποθετούμε πάνω στο γλυκό!

Εάν θέλουμε σιροπιάζουμε με σιρόπι 
δηλαδή βράζουμε 1 ποτήρι νερό με 1 ποτήρι ζάχαρη για 3 λεπτά.


Η  Συνταγή και η φώτο είναι από την k.tzeni tsanaktsidou  και την Ομάδα
Αγαπάμε μαγειρική- Αγαπάμε ζαχαροπλαστική 


0 comments