για τη ζύμη:
Οδηγίες
Καρότο μαρμελάδα:
Υλικά
- 300 γραμμάρια μαλακό αλεύρι
- 30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 20 γραμμάρια νωπή μαγιά
- 125 ml γάλα
- 60 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
- 2 κρόκοι αυγών
- 1 πρέζα αλάτι
- Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα ρίχνουμε την ζάχαρη και διαλύουμε μέσα και την μαγιά.
- Ρίχνουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Δουλεύουμε με το γάντζο ζύμης σε ένα μίξερ ή με τα χέρια ζυμώνουμε πολύ καλά.
- Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή .Αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.
- Ζυμώνουμε τη ζύμη καλά ξανά ανοίγουμε σε φύλλο στρογγυλό και μετά φτιάχνουμε μισοφέγγαρα .
- Τοποθετήστε τα σε λαδόκολλα.
- Αλείφουμε με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε με χοντρή ζάχαρη.
- Σκεπάζουμε με μια πετσέτα κ αφήστε τα να φουσκώσουν και πάλι σε ζεστό μέρος.
- Όταν τα κρουασάν έχουν διπλασιαστεί σε μέγεθος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 ° (μεσαία σχάρα) περίπου 15 λεπτά.
Καρότο μαρμελάδα:
Υλικά
- 700 γρ καρότου
- 200 ml μάνγκο (βερίκοκο) ή χυμό πορτοκάλι
- 500 γρ ζάχαρη για μαρμελάδες (2: 1) βρίσκουμε στον ΑΒ
- 2 Bio λεμόνια (φλούδα και χυμός)
- Βράζουμε καρότα με πολύ λίγο νερό μέχρι να μαλακώσουν, τότε τα κάνουμε πουρέ.
- Ρίχνουμε το χυμό με το καρότο πουρέ, τη ζάχαρη μαρμελάδα και το λεμόνι να πάρει
- μια βράση, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Κάνουμε το τεστ του πιάτου και έτοιμη...
0 comments