Αφράτα ρολάκια πίτσας για τα πάρτυ! | Aspas_recipes

Αφράτα ρολάκια πίτσας για τα πάρτυ!

rolakia-pitsa

Ρολάκια πίτσας που τρελαίνουν μικρούς και μεγάλους! Το νόστιμο σνακ για το σχολείο, τα πάρτι, το πικ-νικ ακόμα και το γραφείο.

Τρώγονται ζεστά και κρύα, μπορούμε να τα πάρουμε μαζί μας ακόμα και να τα ζεστάνουμε για έξτρα γεύση και μυρωδιά.

Αφράτα λαχταριστά ψωμάκια με ζουμερή σάλτσα ντομάτας, ζαμπόν και λιωμένα τυριά που τα σκεπάζουν.


Για τη ζύμη:

    240 ml γάλα (πλήρες ή 2%) χλιαρό

    8 γραμμάρια (1 φακελάκι) ξηρή μαγιά

    400 γραμμάρια αλεύρι σκληρό

    1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

    30 γραμμάρια  βούτυρο σε κυβάκια, σε θερμοκρασία δωματίου

Για τη γέμιση:

    100 – 120 γραμμάρια  σάλτσα ντομάτας

    4 φέτες ζαμπόν σε κομματάκια

    130 γραμμάρια  τυρί τσένταρ τριμμένο

    200 γραμμάρια  τυρί μοτσαρέλα τριμμένη

    2 κουταλιές σούπας  πράσινη πιπεριά σε κομματάκια

    1 αυγό, χτυπημένο με 1 κουταλιά σούπας νερό για επάλειψη

Οδηγίες

    Για τη ζύμη στο μπολ του μίξερ βάζω το χλιαρό γάλα και μέσα του διαλύω τη μαγιά. Προσθέτω 4-5 κουταλιές σούπας  από το αλεύρι, ναι γίνει ένας χυλός και το αφήνω για 10-15 λεπτά να βγάλει φουσκάλες στην επιφάνεια ενεργοποιώντας τη μαγιά.

    Αναμιγνύω το αλεύρι με το αλάτι και τα ρίχνω σταδιακά στο μπολ ενώ ζυμώνει το μίξερ με το γάντζο σε χαμηλή ένταση.

    Τέλος βάζω ένα ένα τα κυβάκια του βουτύρου, δυναμώνω την ένταση και το αφήνω να ζυμώνει για 7-10 λεπτά.

    Βάζω τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζω με μια πετσέτα κουζίνας και την αφήνω σε ζεστό σημείο χωρίς ρεύμα αέρα να διπλασιάσει τον όγκο της για περίπου 2 ώρες (ή σε φούρνο που έχω προθερμάνει στους 50*C, τον έχω κλείσει και μέσα έχω τη ζύμη να φουσκώνει για 1 ώρα).

    Αφού περάσει αυτή το διάστημα, μεταφέρω τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνω με την παλάμη μου αφαιρώντας της τον όγκο που έχει πάρει. Την ανοίγω με τον πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα 30×50 εκ περίπου (ανοίγω πάντα από το κέντρο προς τις άκρες).

    Απλώνω πάνω της κουταλιές κουταλιές την σάλτσα ντομάτας αφήνοντας περιμετρικά κενό ένα περιθώριο 1,5 εκ.

    Συνεχίζω αραδιάζοντας διάσπαρτα το ζαμπόν και έπειτα τα τυριά, το τσένταρ και τη μοτσαρέλα.

    Τέλος πασπαλίζω με τα κομματάκια της πράσινης πιπεριάς.

    Από την μεγαλύτερη πλευρά (των 50 εκ) αρχίζω να τυλίγω σε λουκάνικο τη ζύμη.

    Λίγο πριν το τέλος με ένα πινέλο απλώνω στην άκρη λίγο νερό για να κολλήσει η ζύμη και να σταθεροποιηθεί.

    Κόβω σε ροδέλες ανά 5 εκ. και τις μεταφέρω πιέζοντας τις απαλά σε ταψί με λαδόκολλα.

    Σκεπάζω με πετσέτα ή μεμβράνη (απαλά να έχουν αέρα ώστε να μπορέσουν να φουσκώσουν) και τα βάζω για δεύτερη φορά σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για 1 ώρα (ή μέσα στο φούρνο για 30 λεπτά).

    Αφού φουσκώσουν τα ξεσκεπάζω, τα αλείφω τριγύρω με λίγο χτυπημένο αυγό και τα βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις να ψηθούν για περίπου 30 λεπτά.

    Τα βγάζω από το φούρνο, τα αφήνω να κρυώσουν 5 λεπτά και σερβίρω.

    Τρώγονται ζεστά και κρύα.


 Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments