Δείτε περισσότερες Συνταγές για λουκουμάδες
Υλικά
130 γραμμάρια γάλα
7 γραμμάρια ξηρή μαγιά
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό-
330 γραμμάρια αλεύρι
50 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο
Για την γέμιση
100 γραμμάρια τυρί φέτα
Για το πασπάλισμα
Παρμεζάνα
130 γραμμάρια γάλα
7 γραμμάρια ξηρή μαγιά
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό-
330 γραμμάρια αλεύρι
50 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο
Για την γέμιση
100 γραμμάρια τυρί φέτα
Για το πασπάλισμα
Παρμεζάνα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με την ζύμη και σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι,το γάλα,την ζάχαρη,την μαγιά,το αλάτι ,το αυγό,το βούτυρο, το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη. Την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Έπειτα με την βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε καλά την ζύμη και προσθέτουμε το τυρί φετα.
Κλείνουμε προσεκτικά την ζύμη και την ανοίγουμε ξανά με τον πλάστη.
Με την βοήθεια του κουπάτ ή ποτήρι κόβουμε την ζύμη μας σε στρογγυλό σχήμα και βάζουμε τους λουκουμάδες πάνω σε κομμάτια λαδόκολλας .Ύστερα τους αφήνουμε να φουσκώσουν 15 λεπτά πριν τους τηγανίσουμε.
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε 1 λίτρο ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει σε μεσαία φωτιά.
Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα όσο είναι ζεστοί...
Καλή σας επιτυχία!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments