Τι πιο απλο και νόστιμο από το να κάνει κάνεις το δικό του κέτσαπ.Χωρίς συντηρητικά ευκολο και γρήγορο!!!
Υλικά
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
600 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο
3/4 φλιτζανιού ξίδι
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι
Οδηγίες
Σοτάρουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 30 λεπτά. Πολτοποιούμε την κέτσαπ στο μίξερ. Την περνάμε από λεπτό σουρωτήρι και την ξαναβράζομαι για άλλα 30΄σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πυκνώσει. Τη διατηρούμε στο ψυγείο.
πηγή mamapeinao.gr
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
Υλικά
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
600 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο
3/4 φλιτζανιού ξίδι
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι
Οδηγίες
Σοτάρουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 30 λεπτά. Πολτοποιούμε την κέτσαπ στο μίξερ. Την περνάμε από λεπτό σουρωτήρι και την ξαναβράζομαι για άλλα 30΄σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πυκνώσει. Τη διατηρούμε στο ψυγείο.
πηγή mamapeinao.gr
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments