Εύκολα μπουρεκάκια με μελιτζάνες και ανθότυρο! Νόστιμα και γευστικά για όποιον αγαπάει την μελιτζάνα .
Υλικά
1 πακέτο Φύλλο κρούστας
3 τεμ. μελιτζάνες φλάσκες
250 γρ μυζήθρα φρέσκια χοντροθρυμματισμένη
250 γρ Φέτα χοντροθρυμματισμένη
1 ματσάκι Άνηθο
1/2 ματσάκι Μαϊντανός
1 Αυγό
1/2 κ.γ Μοσχοκάρυδο
Αλάτι - πιπέρι
100 γρ. ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα φύλλα
Οδηγίες
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο γκριλ για 15 λεπτά περίπου, στην συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά υγρά τους. Τις αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα τυριά, τα μυρωδικά, το αυγό, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι – πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί. Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε λωρίδες και με ένα πινέλο λαδώνουμε την επιφάνεια τους. Βάζουμε στην κορυφή του φύλλου μια κουταλιά της σούπας από το υλικό και διπλώνουμε τα άκρα προς τα μέσα για να μην φύγει το υλικό και τα κάνουμε ρολό. Τα τοποθετούμε στο ταψί και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments