Είναι ότι πρέπει για την παραλία!
Υλικά:
μπύρα 250 ml
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
80 γραμμάρια ζάχαρη
2 αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος
900 γραμμάρια αλεύρι
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ακόμα
Λάδι για τηγάνισμα
Λάδι για τηγάνισμα
ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη
Οδηγίες:
Φέρτε την μπύρα σε θερμοκρασία δωματίου για να είναι ζεστή, προσθέστε τη μαγιά και μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και το αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Σε ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέτουμε το αλάτι.
Χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη . Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Προσθέστε την μπύρα με την ενεργοποιημένη μαγιά.
Ξεκινήστε προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι. Να μην προσθέσετε όλο το αλεύρι με τη μία. Ρίχνουμε μερικές κουταλιές και ανακατεύουμε καλά έτσι ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και λίγο να κολλάει. Κάνουμε μπάλα την ζύμη μας και την βάζουμε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ.
Αφήστε περίπου 1 1/2 ώρα περίπου για να διπλασιαστεί.
Τοποθετείστε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και πασπαλίζοντας με αλεύρι ανοίξτε σε φύλλο . Με ένα ποτήρι και με ένα καπάκι κόψτε σχήματα.. Τοποθετείστε τα σε αλευρωμένη επιφάνεια και αφήστε το για 15 λεπτά για να ξεκουραστούν πριν από το τηγάνισμα.
Με το υπόλοιπο της ζύμης πάλι ζυμώνουμε ξανά και αφήστε τα 10 λεπτά και επαναλάβετε τη διαδικασία.
Σε μια κατσαρόλα βάλτε το λάδι να κάψει. Τα τηγανίζουμε σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Μόλις πάρετε ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα στη μία πλευρά γυρίστε να τηγανιστούν και από την άλλη πλευρά .Μην βάζετε πολλά ντόνατς στο τηγάνι .Τοποθετείστε σε πιτέλα με χαρτί κουζίνας.
Ενώ είναι ακόμη ζεστά, κυλήστε τα και από τις δύο πλευρές στην άχνη ζάχαρη.
πηγή από εδώ prstohvatsoli.com
0 comments